Poliţiştii de frontieră de la Nădlac-Csanadpalota, din judeţul Arad, au prins 42 de persoane din Irak, Palestina şi Siria, care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunse într-un camion încărcat cu filtre auto. Migranţii, între care 16 copii cu vârste între 9 luni şi 16 ani, erau solicitanţi de azil în România şi doreau să ajungă în vestul Europei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei de Frontieră, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac-Csanadpalota s-a prezentat, marţi, la ieşirea din ţară, un cetăţean turc, în vârstă de 45 de ani, la volanul unui camion înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, filtre auto din Turcia pentru o societate comercială din Germania.

Poliţiştii de frontieră arădeni au făcut un control amănunţit asupra mijlocului de transport, în acesta fiind găsite ascunse 42 de persoane, dintre care 18 bărbaţi, 8 femei şi 16 minori. Adulţii au vârste cuprinse între 19 şi 42 de ani, iar copiii între 9 luni şi 16 ani.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că aceştia sunt cetăţeni din Irak, Palestina şi Siria, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.

La cercetări, aceştia au declarat că doreau să ajungă într-un stat din vestul Europei, iar şoferul turc a susţinut că nu avea cunoştinţă despre faptul că persoanele respective sunt ascunse în interiorul mijlocului de transport.

Poliţiştii de frontieră au deschis o anchetă în acest caz, pentru trafic de migranţi pentru şoferul camionului, respectiv tentativă trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cele 42 de persoane, la finalizarea cercetărilor urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.