Aproximativ 200 de militari români vor participa, la începutul lunii aprilie, la mai multe exerciţii de antrenament pe mare împreună cu două nave aparţinând Forţelor Navale ale Turciei, care vor sosi în Portul Constanţa luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis vineri, Forţele Navale Române vor executa, în perioada 3-5 aprilie, o serie de activităţi în comun cu fregata TGC ”Turgutreis” şi nava purtătoare de rachete TCG ”Yildiz”.

“Sunt planificate exerciţii de antrenament pe mare care au ca obiectiv principal creşterea interoperabilităţii între marinarii români şi cei turci. La exerciţiul «Steaua de mare» vor participa aproximativ 200 de militari români ambarcaţi la bordul corvetei «Contraamiral Eustaţiu Sebastian» (264), dragorului maritim «Locotenent Lupu Dinescu» (25) şi navei purtătoare de rachete «Lăstunul» (190)”, se precizează în comunicat.

Cele două nave de luptă ale Forţelor Navale ale Turciei vor sosi în Portul Constanţa luni, 3 aprilie, şi vor staţiona două zile la Terminalul de Pasageri.

Pe timpul staţionării celor două nave, sunt prevăzute vizite la Comandantul Flotei, la sediul Primăriei Constanţa şi la Consulatul General al Republicii Turcia din Constanţa. De asemenea, marinarii militari turci vor depune coroane la Cimitirul Eroilor Turci din Slobozia şi vor avea posibilitatea de a vizita Muzeul Marinei Române, precum şi obiective turistice din Constanţa şi împrejurimi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.