Aproape 60 de migranţi au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră de la Nădlac II, judeţul Arad şi de la Episcopia Bihor, judeţul Bihor. Ei erau ascunşi în TIR-uri care transportau obiecte sanitare şi diverse bunuri sau semiremorci spre Ungaria, Cehia şi Germania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetăţeni români, aflaţi la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România. Şoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, obiecte sanitare şi diverse bunuri pentru societăţi comerciale din Ungaria şi Cehia. În urma efectuării controlului amănunţit al mijloacelor de transport, au fost descoperiţi, ascunşi în semiremorci, printre bunurile transportate, în total, 50 de cetăţeni străini”, a transmis Poliţia de Frontieră Bihor.
 
Migranţii au fost preluaţi şi transportaţi la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Sri Lanka, Pakistan şi Bangladesh, cu vârste cuprinse între 19 şi 48 de ani, intraţi legal în România.
 
”De asemenea, azi noapte, la Punctul de Trecere a Frontierei Episcopia Bihor, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui tren de marfă care circula pe ruta România-Germania şi care avea în componenţă vagoane tip platformă pe care transporta semiremorci pentru automarfare. În urma verificării, au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă al unei semiremorci, 7 persoane, cetăţeni din Somalia, Etiopia şi Bangladesh, ce intenţionau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei”, mai precizează sursa citată.
 
Poliţiştii de frontieră au început cercetările pentru infractiuni de trafic de migranţi pentru şoferi şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru migranţii găsiţi ascunşi în mijloacele de transport.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.