Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi au confiscat aproape 20.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de circa 228.000 de lei, marfă care urma a fi comercializată pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Valea Vişeului, judeţul Maramureş, au declanşat. luni seară, o acţiune pentru combaterea contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană şi au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Bistra, un grup de persoane care transporta colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul ţării.

"Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru interceptarea celor în cauză, folosind somarea prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au încercat să fugă. Astfel, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând un foc de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au supus, dispersându-se în direcţii diferite", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Ca urmare, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin despre eveniment.

La locul incidentului au fost descoperite 12 colete cu ţigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.936 de pachete de ţigări, în valoare de aproximativ 70.000 de lei.

În cauză se fac cercetări pentru contrabandă, la finalizare urmând a se lua măsurile legale ce se impun.

Şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, judeţul Suceava, au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Straja, mai multe colete cu ţigări abandonate. Acestea au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.500 de pachete, de provenienţă ucraineană, în valoare de 157.950 de lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.