Aproape 2500 de perechi de încălţăminte contrafăcută, în valoarea de peste 1,7 milioane de lei, au fost descoperite într-un container sosit din China în Portul Constanţa Sud Agigea. Marfa era destinată unei societăţi comerciale din Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Coastă, pe data de 23 octombrie, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă împreună cu lucrătorii vamali au efectuat, în baza analizei de risc, controlul amănunţit la un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială de pe raza municipiului Bucureşti.  Administratorul societăţii comerciale este un cetăţean polonez, în vârstă de 54 de ani.

În urma controlului, au fost descoperite 2.496 perechi de încălţaminte, marfa fiind contrafăcute. Bunurile, a căror valoare dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă se ridică la suma totală de 1.722.240 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor de către lucrătorii vamali.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.