Poliţiştii au confiscat aproape 12 milioane de ţigări, 1,5 tone de tutun şi aproximativ 2,4 milioane de lei de la traficanţii la care au fost făcute percheziţii în primele două luni ale anului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Poliţiei Române, în primele două luni ale anului au fost constatate 637 de infracţiuni, în urma a peste 700 de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu ţigarete şi produse din tutun.

În urma percheziţiilor făcute la traficanţi au fost confiscate 3.947.708 de ţigări, 844 de ţigarete foi şi 1.446 de kilograme de tutun. De asemenea, după finalizarea cercetărilor şi sesizarea instanţei, au fost indisponibilizate 8.118.080 de ţigări.  

Poliţiştii au confiscat bunuri în valoare de peste 2,4 milioane de lei, au indisponibilizat 18 mijloace de transport şi au dat 717 amenzi în valoare totală de 927.555 de lei.

Totodată, pentru prevenirea achiziţionării unor ţigări de contrabandă, Poliţia Română, împreună cu alte autorităţi şi cu parteneri din mediul privat, desfăşoară campaniile de informare “Rupe lanţul! Contrabanda cu ţigarete este ilegală!” şi “Spune nu contrabandei! Aparenţele înşală”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.