Un angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui a fost reţinut pentru trafic de influenţă în formă continuată după ce ar fi primit peste 95.000 de lei şi 8.700 de euro de la 23 de persoane, pretinzând că are influenţă asupra unor funcţionari şi le poate ajuta pentru angajarea la DGASPC, acordarea atestatelor de asistent maternal, acordarea plasamentului familial al minorilor, aprobarea dosarelor de handicap şi obţinerea pensiilor de invaliditate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Iaşi au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând din 14 noiembrie, a inculpatului Constantin Nechita, angajat al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui, pentru trafic de influenţă, în formă continuată.

”În perioada 2019-2022, inculpatul Nechita Constantin, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la 23 de persoane sume semnificative de bani, totalizând 95.700 de lei şi 8.700 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care acesta ar fi lăsat să se înţeleagă că ar avea-o asupra unor funcţionari publici din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui sau din cadrul altor instituţii publice”, arată DNA, miercuri, într-un comunicat de presă.

Sumele de bani ar fi fost pretinse şi primite de inculpat pentru “a rezolva” diverse solicitări, referitoare la angajarea în cadrul DGASPC Vaslui sau în cadrul altor instituţii publice, acordarea atestatelor de asistent maternal, acordarea plasamentului familial al minorilor, aprobarea dosarelor de încadrare în grad de handicap şi obţinerea pensiilor de invaliditate.

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Miercuri, el urmează să fie prezentat Tribunalului Vaslui cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În acest dosar se desfăşoară acte de urmărire penală faţă de alte 22 de persoane, persoane fizice, având calitatea de suspecţi pentru cumpărare de influenţă.

Marţi, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost făcute percheziţii domiciliare în 25 locaţii din judeţele Vaslui şi Galaţi.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.