Poliţiştii rutieri şi inspectorii Registrului Auto Român au dat, în urma unor controale în trafic făcute în Capitală, 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, între care şase pentru modificarea sistemului de evacuare a noxelor şi patru pentru modificări neomologate la autovehicule.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii Brigăzii Rutiere şi inspectori ai Registrului Auto Român au desfăşurat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, controale în trafic în Capitală. Astfel, s-a urmărit cu precădere starea tehnică a autovehiculelor prin verificarea sistemului de reducere a zgomotului şi a emisiilor poluante, a sistemului de frânare, a mecanismului de direcţie; a instalaţiei de iluminare/semnalizare şi echipamente electrice, a existenţei şi autenticităţii seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor, a vizibilităţii şi legalităţii montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate, a sistemului de rulare (punţi, roţi, anvelope şi suspensie), a corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare şi concordanţa acestora cu datele şi caracteristicile tehnice ale vehiculelor, a deţinerii inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, a aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate şi/sau certificate de către autoritatea competentă şi care sunt marcate corespunzător. 
 
În urma controalelor au fost aplicate 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 30.000 de lei, pentru deficienţe tehnice: şase pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor, patru pentru modificări constructive neomologate şi 25 pentru alte deficienţe tehnice, a informat Brigada Rutieră.
 
De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut 15 certificate de înmatriculare (2 moto) şi au retras 4 seturi de plăcuţe cu numărul de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate cu sprijinul inspectorilor din cadrul Registrului Auto Român.
 
De exemplu, s-a constatat că un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, în Piaţa Victoriei, avea modificări neomologate care nu erau în concordanţă cu menţiunile din certificatul de înmatriculare sau CIV (suspensia faţă era reglabilă), anvelope cu alte dimensiuni decât cele pentru care au fost omologate şi modificari neomologate la sistemul de evacuare a noxelor (tubulatura de eşapament producea zgomot). Şoferul a fost amendat cu 1.450 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a dispus reţinerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare şi a certificatului de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate.
 
La un alt vehicul oprit în Piaţa Victoriei, condus de un tânăr în vârstă de 25 de ani, s-a constatat că avea deficienţe la sistemul de iluminare, anvelope cu alte dimensiuni decât cele pentru care au fost omologate, modificări constructive care nu erau menţionate în CIV. Şoferul a fost amendat cu 2.320 lei, iar ca măsuri tehnico-administrative s-a dispus reţinerea certificatului de înmatriculare şi retragerea plăcuţelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficienţelor tehnice constatate.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.