Ambarcaţiunea de pescuit în care se aflau trei persoane şi care a fost dată dispărută după ce ieşise pe mare şi nu a mai revenit, a fost căutată, joi, timp de mai bine de două ore şi jumătate şi cu un elicopter, fără vreun rezultat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Regional Air Services Tuzla, în urma solicitării Centrului de Coordonare pentru Salvare Maritimă, elicopterul Eurocopter AS365 N inmatriculat YR RAH aparţinând Regional Air Services a decolat, joi, la ora 10:55, pentru a se alătura acţiunii de căutare şi salvare.

În afara celor doi piloţi, la bordul elicopterului au fost şi doi observatori. După un zbor de două ore şi 40 de minute, în care a fost acoperită distanţa de la graniţa de sud până la epava de la Costineşti, nu a fost găsit niciun indiciu al poziţiei ambarcaţiunii.

Elicopterul va fi pus la dispoziţia coordonatorilor şi mai departe, dacă această intervenţie va fi considerată necesară, au precizat reprezentanţii Regional Air Services Tuzla.

Conform reprezentanţilor Gărzii de Coastă, căutările au continuat joi cu trei ambarcaţiuni ale Gărzii şi una din cadrul Agenţiei Române de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare şi în apele bulgăreşti. De asemenea, la căutări participă şi autorităţi din Bulgaria. Cei trei bărbaţi care se aflau în barca respectivă au vârste cuprinse între 50 şi 65 de ani.

Miercuri, în jurul orei 20.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanţa (structura din Mangalia) au fost informaţi telefonic despre faptul că o ambarcaţiune de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai, de la ora 14.00, nu s-a întors în port şi nu poate fi contactată.

"Imediat dupa primirea apelului, de la nivelul Gărzii de Coastă au fost dispuse măsuri operative constând în efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru găsirea ambarcaţiunii, respectiv a persoanelor în cauză", au precizat reprezentanţii Gărzii de Coastă.

De asemenea, prin canalele de cooperare ale Poliţiei de Frontieră au fost informate autorităţile de frontieră bulgare şi Centrul de Coordonare pentru Salvare Maritimă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.