O ambarcaţiune cu şapte persoane la bord a fost în pericol să se răstoarne, marţi după-amiază, la Eforie Nord, din cauza vântului şi valurilor puternice, pompierii intervenind şi reuşind să aducă pasagerii în siguranţă la mal. Ei au reuşit să repoziţioneze şi ambarcaţiunea şi să o tragă la ţărm.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, o ambarcaţiune se pregătea să plece din portul Belona din Eforie Nord, iar la un moment dat a fost lovită de un val care a înclinat-o, fiind în pericol de răsturnare.

Pompierii aflaţi în ambarcaţiunea de la punctul de salvare acvatic s-au deplasat în zona respectivă şi au reuşit să salveze cele şapte persoane aflate pe nava cu probleme, cinci fete şi doi băieţi, şi să le aducă în siguranţă la mal. De asemenea, pompierii au reuşit să repoziţioneze ambarcaţiunea respectivă şi să o aducă la mal.

Tot la Eforie Nord, în cursul zilei de marţi, oamenii aflaţi pe plajă au făcut un lanţ uman pentru a ajuta trei salvamari să ajungă la ţărm. El intraseră în apă pentru a salva un bărbat care se aventurase în larg şi fusese luat de curenţi.

La Eforie Nord salvamarii au arborat steagul roşu care interzice scăldatul.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.