Poliţiştii din Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, fac joi dimieaţă două percheziţii domiciliare, într-un dosar penal de fals informatic şi înşelăciune, deschis în cazul a trei persoane care au strâns peste 12.000 de lei în numele unor persoane bolnave, ale căror cazuri au fost prezentate pe reţelele sociale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 22 iulie 2021, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, efectuează două percheziţii domiciliare, în judeţul Alba, într-un dosar penal în care un bărbat şi două femei sunt bănuiţi de fals informatic şi înşelăciune. Din cercetări a rezultat că, în perioada noiembrie 2020 – aprilie 2021, ar fi preluat şi prezentat, pe o reţea de socializare, 9 cazuri ale unor persoane bolnave, care ar fi necesitat tratament medical, fără acordul acestora şi ar fi pus la dispoziţie conturi bancare personale, pentru obţinerea donaţiilor”, precizează IPJ Alba.

Peste 100 de persoane ar fi făcutviramente bancare în conturile celor trei bănuiţi, iar sumele încasate nu ar fi ajuns la cazurile reale.

Prejudiciul stabilit în cauză este de peste 12.000 de lei.

Trei persoane urmează să fie duse la audieri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.