O cabană turistică din Luncile Prigoanei, judeţul Alba, a fost distrusă în totalitate de un incendiu, în noaptea de vineri spre sâmbătă, focul extinzându-se şi la acoperişurile a două construcţii învecinate. Aproximativ zece persoane au reuşit să iasă singure din clădirea cuprinsă de flăcări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, un incendiu a izbucnit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la o cabană turistică din Luncile Prigoanei, cuprinzând întreaga construcţie.

Aproximativ zece persoane s-au autoevacuat, fără a exista răniţi.

Acolo au intervenit trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă, ulterior forţele de intervenţie fiind suplimentare cu încă o astfel de autospecială.

FOTO: ISU Alba
FOTO: ISU Alba

Incendiul violent s-a extins la acoperişul altor două construcţii învecinate, pe aproximativ 40 de metri pătraţi la fiecare dintre ele, fiind afectată astereala de sub învelitoarea din tablă.

Cabana cuprinsă iniţial de incendiu a ars în totalitate, pe o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 150 de metri pătraţi.

După câteva ore, incendiul a fost localizat, fiind înlăturat pericolul de propagare.

Intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza drumului dificil de acces şi a distanţei mari până la locul incendiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.