Poliţiştii au fost sesizaţi, luni după-amiază, că a fost amplast un dispozitiv exploziv în incinta Liceului Catolic din Timişoara, aflat în centrul oraşului. Imediat au fost trimise forţe de intervenţie, însă alarma era una falsă. Autorul a fost identificat, fiind un adolescent de 16 ani care în luna ianuarie mai anunţase prezenţa unei bombe la acelaşi liceu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Poliţiştii au fost sesizaţi, după ora 17.00, de prezenţa unei bombe la Liceul Catolic din Timişoara.
 
”Astăzi, 21 noiembrie a.c., în jurul orei 17:11, poliţiştii Secţiei 1 Urbane Timişoara au fost sesizaţi prin apel 112 cu privire la faptul că în incinta liceului situat pe strada Piaţa Regina Maria din municipiul Timişoara s-ar afla o bombă. Imediat, la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje de poliţie, echipa priotehnică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, pompierii şi echipaje medicale pentru stabilirea situaţiei de fapt, persoanele din incinta liceului fiind evacuate”, a anunţat IPJ Timiş.
 
Aproximativ 50 de persoane, elevi şi profesori, au fost evacuate.
 
Imediat poliţiştii au început cercetările şi l-au identificat pe autor.
 
”În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că este o alarmă falsă, iar apelantul este un tânăr, în vârstă de 16 ani, acesta urmând să fie sancţionat contravenţional”, mai transmite IPJ Timiş.
 
Adolescentul nu este la primul incident de acest fel, în ianuarie el anunţând prezenţa unei bombe la acelaşi liceu. Ulterior, el a mai anunţat prezenţa unor bombe ”la Bega”, iar poliţiştii au pornit căutările atât la Magazinul Bega, cât şi la Maternitaea Bega din Timişoara. De fiecare dată, acesta a fost amendat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.