Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, din Timişoara, precizează că ancheta Parchetului European în România nu a vizat activitatea instituţiei şi nici vreun angajat ala acesteia. De asemenea, ARD Vest arată că a colaborat cu anchetatorii şi că a pus la dispoziţia acestora toate documentele solicitate.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"În niciun moment nu au existat suspiciuni de fraudă la adresa Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Vest. Procurorii nu au vizat în niciun moment activitatea noastră sau persoane din cadrul ADR Vest. Nu au fost interogate sau investigate persoane din Agenţie, cu atât mai mult duse la audieri sau lucruri de această natură”, transmite ADR Vest, miercuri, într-un comunicat de presă.
 
Sursa citată arată că banii care au apărut în materialele video nu au fost filmaţi în sediul ADR Vest.
 
"Imaginile cu sumele de bani ridicate şi prezentate în materialele video nu au fost filmate la sediul Agenţiei noastre şi nu au nicio legătură cu ADR Vest. Prejudiciul total de 5 milioane de euro nu a fost realizat de cele cinci firme care au implementat proiecte prin ADR Vest. Nici nu ar fi avut cum să fie astfel, din moment ce valoarea totală a celor cinci contracte vizate este de aproximativ 500.000 de euro. Verificarea posibilităţii ca în spatele celor care au depus şi implementat proiectele să fie alte persoane care au avut alte interese nu face parte din activitatea noastră, legile si procedurile ne dau un mandat clar cu privire la limitele pe care ADR Vest le are pentru investigarea firmelor”, afirmă reprezentanţii instituţiei.
 
Reprezentanţii ADR Vest spun că au colaborat foarte bine cu anchetatorii.
 
"Am colaborat foarte bine cu anchetatorii şi toate documentele care ne-au fost solicitate au fost puse la dispoziţia acestora, instituţia noastră fiind la fel de interesată de rezolvarea acestui gen de probleme apărute în gestionarea fondurilor europene. În cei 23 de ani de existenţă a ADR Vest, am dat în permanenţă dovadă de integritate şi transparenţă. Ne ghidăm în continuare după aceleaşi principii solide şi vă asigurăm în continuare de corectitudinea şi profesionalismul tuturor angajaţilor noştri”, se mai arată în comunicat.
 
Procurorii Parchetului European au descins, marţi, la sediul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Regiunea (ADR) Vest Timişoara într-un dosar în care este vizat un grup infracţional organizat, care, din 2017, ar fi înfiinţat, în mod fictiv, peste 150 de firme, în numele cărora ar fi obţinut, în mod fraudulos, finanţare europeană şi naţională, prejudiciul estimat fiind de peste 5 milioane de euro. Conform IGPR, în cadrul acestei acţiuni, au fost 160 de percheziţii domiciliare în România şi Austria, sub coordonarea Parchetului European (EPPO) din România, inclusiv la locuinţele unor funcţionari publici şi sediile unor instituţii publice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.