Poliţiştii şi procuerorii au făcut, de la începutul lunii septembrie, mai multe acţiuni de amploare pentru destructurarea reţelelor de crimă organizată specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. Sunt vizate 102 persoane, fiind emise 49 de mandate de arestare. În urma acţiunilor s-au confiscat peste 18 kilograme de cannabis, dar şi cocaină şi droguri sintetice.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În perioada 1 – 14 septembrie a.c., poliţiştii din cadrul structurilor de combatere a criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., au efectuat 32 de acţiuni operative (dintre care 19 de amploare), pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani. În cadrul acestora, au fost efectuate 134 de percheziţii domiciliare şi 2 acţiuni de prindere în flagrant delict, fiind derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 102 persoane”, anunţă, sâmbătă, IGPR.

Sursa citată a precizat că au fost emise 57 de ordonanţe de reţinere şi 49 de mandate de arestare preventivă. De asemenea, faţă de 5 de persoane, a fost luată măsura controlului judiciar.

”În urma activităţilor, au fost indisponibilizate aproximativ 18,5 kilograme de cannabis, 121 de grame de cocaină, 31 de kilograme de droguri sintetice, 103 grame de alte substanţe cu efect psihoactiv, 13 doze de diverse substanţe cu efect psihoactiv, precum şi 65 de kilograme de substanţă vegetală”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, au fost descoperite şi indisponibilizate cântare, arme albe, 93 de telefoane mobile, dar şi sume de bani, unele ce prezintă urme de contrafacere.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.