Salvamont Dâmboviţa anunţă că a intervenit, duminică, pentru salvarea unei persoane care s-a rănit pe un traseu turistic ce face legătură între Podul cu Flori şi Cantonul Bratei. Victima prezenta un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a se deplasa. O echipă formată din 5 salvatori montani de la Baza Peştera a participat la intervenţia de salvare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit Salvamont, în urma unui apel primit astăzi 19-06-2022, în jurul orei 11:00 din partea Dispeceratului Unic 112, echipa Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa a fost solicitată să intervină.
 
Din informaţiile primite, persoană accidentată, se afla pe traseul turistic ce face legătură între Podul cu Flori şi Cantonul Bratei, prezentând un traumatism la nivelul membrului inferior, fiind în imposibilitate de a se deplasa. O echipă formată din 5 salvatori montani de la Baza Peştera a plecat spre locul mai sus indicat, ajungând la victimă într-o oră. 
 
Aceasta prezenţa dureri în zona maleolară externă şi internă cauzate de o alunecare pe o porţiune abruptă a traseului.
 
”Am imobilizat piciorul cu ajutorul atelelor vacuum şi am transportat victima ajutorul targii UT 2000 către Cantonul Bratei unde a fost predată unei ambulanţe din cadrul SMURD Fieni. În momentul de faţă este la Spitalul Judeţean Târgovişte şi se află în afară oricărui pericol.  Datorită zonei accidentate, efectelor vremii din ultima perioada, transportul victimei a fost unul dificil şi a durat o oră jumătate”, mai transmite Salvamont Dâmboviţa.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.