Poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării”au acţionat, în perioada 13-15 septembrie, în Delta Dunării şi pe Marea Neagră pentru protejarea fondului piscicol şi prevenirea braconajului, fiind indisponibilizate aproape 17 tone de rapane şi peste 200 de kilograme de peşte şi setci în lungime totală de peste un kilometru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma acţiunilor desfăşurate, echipele de control au constatat 4 infracţiuni prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fapte pentru comiterea cărora sunt cercetate 12 persoane şi au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale. 

De asemenea, au indisponibilizat şi confiscat 16.850 kg. derapane, 202,6 kg. de peşte, 3 beam-trawl (unealtă de pescuit marin), o setcă din plasă tip monofilamentînlungime de 40 m., 26 de setci din plasă de fir textil în lungime de1040 m., 3 vintire de baltă şi 3 nave de pescuit comercial maritim.

La acţiune au participat reprezentanţi ai Asociaţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

Într-unul dintre cazuri, la data de 14 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie „Delta Dunării”au depistat patru persoane, din Constanţa, în timp ce se aflau la bordul unei nave de pescuit comercial şi desfăşurau activitate de pescuit comercial pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, fără a fi autorizaţi în acest sens.

În momentul constatării, la bordul navei de pescuit comercial a fost descoperită cantitatea de 4.750 kg. de rapane ce au fost ridicate în vederea confiscării şi predate spre valorificare.

Nava şi unealta de pescuit au fost indisponibilizate, asupra acestora urmând a se dispune măsuri legale, iar în cauză a fost întocmit dosar penal. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.