Poliţiştii din Bucureşti au făcut percheziţii la persoane suspectate de contrabandă. Încă din noiembrie 2022, mai multe persoane ar fi vândut, prin intermediul firmelor de curierat, parfumuri susceptibile a fi contrafăcute.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La data de 22 mai 2023, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 4 au organizat o acţiune în domeniul contrabandei şi proprietăţii intelectuale, ce a constat în efectuarea a 6 percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov, punerea în executare a 5 mandate de reţinere, predare şi percheziţionare de trimiteri poştale, precum şi o acţiune de prindere în flagrant a două persoane bănuite de săvârşirea faptelor”, anunţă, luni, Poliţia Capitalei.

Sursa citată a precizat că, în perioada noiembrie 2022 - prezent, bănuţii ar fi comercializat, prin intermediul mai multor firme de curierat, produse (parfumuri) ce poartă însemne identice cu mărci înregistrate, susceptibile a fi contrafăcute şi despre care există suspiciunea rezonabilă ca au fost introduse în ţară prin sustragere de la control vamal.

În cauza prejudiciul este estimat la 450.000 de lei.

”Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identifică sau similar cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4”, a mai transmis sursa citată.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.