Primele verificări ale poliţiştilor gorjeni în urma accidentului produs marţi la cariera Jilţ Sud arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă. După decesul a trei persoane, cu vârste de 29, 38, respectiv 48 de ani şi după rănirea altor nouă muncitori, Poliţia a deschis dosar pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Din primele cercetări efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că astăzi, în jurul orei 13:30, un bărbat, de 51 de ani, angajat al unei societăţi comerciale, în timp ce conducea o autoutilitară în incinta Carierei Jilţ, în care erau transportaţi angajaţi ai carierei miniere, a pierdut controlul autoutilitarei la trecerea peste un pod amenajat peste benzile transportoare, răsturnându-se la o diferenţă de circa 3 metri de sol. Poliţiştii au stabilit faptul că, în interiorul autoutilitarei, la momentul producerii incidentului, pe lângă muncitori, se mai aflau şi două tuburi metalice de acetilenă. În urma evenimentului, a rezultat rănirea a nouă persoane şi decesul a trei bărbaţi, de 29, 38, respectiv 48 de ani”, informează, marţi seară, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj.
 
Potrivit oficialilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj, dintre cele cinci victime transportate la spitalul din Târgu Jiu, trei au rămas internate, iar două au refuzat internarea.
 
Alte trei persoane aflate în autoutilitară au fost transportate la Spitalul Motru, unde sunt internate şi sunt în afara oricărui pericol. Alţi doi muncitori au fost transportaţi cu elicopterele SMURD la spitalul din Craiova. Ei sunt în afara oricărui pericol, conform informaţiilor obţinute de la reprezentanţii spitalului.
 
Cazul a fost cercetat la locul accidentului de o echipă operativă formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic, Poliţiei Municipiului Motru şi Secţiei 3 Poliţie Rurală Motru.
 
Şoferul autoutilitarei a fost dus la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, urmând să îi fie recoltate probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
 
Dosarul penal deschis de poliţişti vizează ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi neluarea şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.
 
Managerul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, a declarat la Euronews România că în autovehicul se aflau 16 persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.

Citește și...