Un al doilea rănit dintre cei patru spitalizaţi în urma incendiului care a avut loc pe platforma Petromidia din Năvodari din 22 august a murit, iar ceilalţi doi au fost externaţi în cursul acestei săptămâni, au anunţat duminică reprezentanţii Rompetrol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“M.P., 49 de ani, ne-a fost coleg în cadrul Rominserv, lucrând ca lăcătuş mecanic. Transmitem cele mai sincere condoleanţe apropiaţilor săi, suntem alături de ei în aceste momente grele”, se arată într-un comunicat al KMG International, proprietarul Rompetrol Rafinare.

Reprezentanţii companiei precizează că ceilalţi doi răniţi au fost externati în această săptămână.

Un incendiu s-a produs în 22 august, pe platforma Petromidia din Năvodari, în urma căruia un angajat al rafinăriei a murit în 23 august, acesta având arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului.

Alţi trei bărbaţi răniţi în incendiu se regăseau în stare stabilă, un pacient fiind internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, intubat, iar ceilalţi doi, la Spitalul de Arşi, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Pacientul de la Spitalul Bagdasar-Arseni avea arsuri de gradele II şi III pe 23-25% din suprafaţa corpului, cu leziuni ale căilor respiratorii serioase.

Reprezentanţii Rompetrol au susţinut că, potrivit primelor cercetări ale specialiştilor, incendiul de pe platforma Petromidia nu a fost precedat de o explozie.

Procurorii constănţeni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la rafinăria Petromidia şi fac cercetări pentru mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie a fost oprită în perioada 11 octombrie – 20 noiembrie 2015 pentru realizarea reviziei generale programate de cinci ani, valoarea totală a investiţiilor realizate s-a ridicat la 82 milioane dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.