Comandantul ISU Buzău, colonel Nicolae Tudoroiu, anunţă că a fost solicitat sprijin aerian pentru stingerea incendiului de pe dealurile din Breaza. Conform sefului ISU Buzău, în cel mai optimist caz, sprijinul aerian solicitat prin IGSU va veni duminica dimineaţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

" Sunt condiţii foarte dificile, o intervenţie deosebită prin condiţiile foarte dificile de altitudine, imposibilitatea căilor de acces pentru autospeciale, dar şi prntru faptup că pădurea de pin e foarte deasă şi e vorba de un material combuatibil foarte dificil", a declarat şefup ISÙ Buzău. 

110 pompieri şi 17 jandarmi, plus voluntari si angajaţi de la ocolul silvic, ajutati de alte zeci de pompieri din Vrancea şi Prahova şi voluntari din comune sunt mobilizaţi pentru stingerea focului. 

Flăcările au ajuns şi la parcul de antene şi relee de pe Vârful Istriţa. Din fericire, incendiul a afectat doar vegetaţia şi a fost stins, nefiind afectate comunicaţiile.

La o prima evaluare, focul a mistuit circa 500 de hectare de vegetatie uscata si 50 de hectare de padure de pin. 

Incendiul se manifestă pe raza comunelor Breaza şi Pietroasele. 

Un incendiu de proporţii a izbucnit, sâmbătă pe raza comunei Breaza din judeţul Buzău, fumul putînd fi văzut din municipul Buzău, situat la aproximativ 30 de kilometri distanţă. ISU Buzău a solicitat sprijin de la ISU Prahova. 

Incendiul s-a extins extrem de mult pe delurile din împrejurimi, cuprinzând circa 500 de hectare de vegetaţie uscată si circa 50 de hectare de pădure de pin. Pentru stingerea focului, au fost mobilizaţi toţi angajaţii ISU Buzău, dar a fost solicitat si sprijinul pompierilor din Vrancea si Prahova.

”Peisajul seamănă incredibil de mult cu Grecia, tot ce vezi în jur e ars”, a transmis prefectul de Buzău, care a anunţat că mâine va convoca CJSU şi va propune să se instituie zone speciale de siguranţă publică.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.