Un grup de 11 turişti din Ungaria - şase bărbaţi, patru femei şi un copil de 13 ani - au rămas blocaţi vineri seară în Masivul Piatra Craiului, fiind salvaţi după o operaţiune care a durat 12 ore. Oamenii ajunseseră într-o zonă stâncoasă şi nu au mai putut coborî din cauza întunericului, iar în jurul orei 22.00 au sunat la 112 cerând ajutor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Turiştii au fost aduşi în siguranţă la baza muntelui după o operaţiune care a durat toată noaptea.

„Echipajul de jandarmi a ajuns la aproximatv 120 de metri de coordonatele indicate pe GPS, însă turiştii nu au putut fi imediat recuperaţi din cauza zonei accidentate, respectiv un perete de stâncă de 50 de metri. În jurul orei 00.50 turiştii au fost reperaţi. Unul dintre ei a încercat să aleagă singur o altă potecă şi a rămas captiv într-o zonă stâncoasă, dar a fost recuperat. S-a început coborârea spre Cabana Plaiu Foii“, a declarat Ciprian Aldea, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Braşov.

Deplasarea s-a făcut pe timp de noapte, iar sâmbătă dimineaţă,  la ora 10.00, toţi cei 11 turişti au ajuns în siguranţă la Cabana Plaiu Foii ajutaţi de jardarmi şi de salvamontişti.

Niciunul din turişti nu a fost rănit, iar un microbuz i-a preluat şi i-a transportat la cabana din localitatea Sâmbăta unde erau cazaţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.