Filmul "Io Capitano", în regia lui Matteo Garrone, a deschis a treia ediţie a festivalului Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România, luni, la Cinema Muzeul Ţăranului, proiecţie aplaudată de public. "Vrem să propunem cea mai bună producţie cinematografică italiană contemporană care ilustrează varietatea temelor şi limbajelor pe care ni le propune chiar viaţa de astăzi. Mă bucur să văd în sală tot mai mulţi tineri", a declarat ambasadorul Italiei în România, Excelenţa Sa Alfredo Maria Duranto Mangoni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Este o propunere inovatoare, vrem să creştem şi în acest an vom ajunge în alte trei oraşe ale României", a mai spus ambasadorul. 

Festivalul dedicat cinematografiei italiene va avea loc la Bucureşti (4 - 10 martie, Cinema Muzeul Ţăranului), Cluj-Napoca (14 - 17 martie, Cinema Victoria), Iaşi (23 - 24 martie, Cinema Ateneu) şi Timişoara (28 - 31 martie, Cinema Victoria). 

"Credem că cinematografia italiană este capabilă să vă transmită şi să vă ofere ceva, dumneavoastră, publicului din România, şi sperăm că selecţia din acest an să vă capteze toată atenţia", a spus în deschidere, Laura Napolitano, directoarea Institutului Italian de Cultură, organizator al evenimentului. 

La rândul său, curatorul şi criticul de film Eddie Bertozzi a afirmat: "Această selecţia Visuali italiane a fost gândită ca o călătorie printre cele mai bune producţii cinematografice de anul trecut, printre teme şi sensibilităţi. Am ales filmele gândindu-ne la a vă trezi curiozitatea şi sperăm că va fi exact ceea ce veţi simţi vizionând aceste filme". 

Filmul cu care a fost deschisă a treia ediţie a Festivalului „Visuali Italiane - Noua Cinematografie Italiană în România” a fost "Io Capitano", în regia lui Matteo Garrone, candidat la Oscar şi câştigător al Leului de Argint la Festivalul de la Veneţia.

Producţia spune povestea călătoriei pline de aventuri a lui Seydou şi Moussa, doi tineri care pleacă din Dakar sperând să ajungă în Europa. O odisee contemporană prin pericolele deşertului, ororile centrelor de detenţie din Libia şi primejdiile mării.

"Eu căpitan" conturează o epopee de o extraordinară umanitate, exploatând mijloacele expresive ale basmului şi ale mitului pentru a relata una dintre tragediile vremurilor noastre, fără a uita, însă, de speranţă. Tânărul Seydou Sarr, premiat la Veneţia pentru interpretarea sa, imprimă filmului o încărcătură emoţională copleşitoare.

Filmul va fi lansat în cinematografe de Bad Unicorn din 22 martie. 

Marţi, de la ora 19.00, publicul va vedea o poveste specială: „Stranizza d'Amuri”/„Artificii” (regia Giuseppe Fiorello), prezentată la Cinema Muzeul Ţăranului. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.