Virgil Abloh, designer de vestimentaţie masculină pentru Louis Vuitton, fondator şi CEO al Off-White, a murit din cauza cancerului. El avea 41 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Suntem devastaţi să anunţăm decesuldragului nostru Virgil Abloh, un extrem de devotat tată, soţ, fiu, frate şi prieten. Rămân soţia sa iubitoare Shannon Abloh, copiii Lowe Abloh şi  Grey Abloh, sora sa Edwina Abloh,părinţii săi Nee şi Eunice Abloh, şi numeroşi prieteni dragi şi colegi”, potrrivit unei postări pe contul său de Instagram, citată de CNN.
Virgil Abloh a fost răpus de o formă agresivă de cancer, angiosarcom cardiac, cu care fusese diagnosticat în 2019.
”Suntem toţi şocaţi cu de această teribilă veste, Virgil a fost nu doar un designer de geniu, un vizionar, a fost de asemenea un om cu un suflet frumos şi cu multă înţelepciune”, a afirmat Bernard Arnault, preşedintele LVMH, grupul care deţine  Louis Vuitton
Născut în 1980 în Rockford, Illinois, Abloh a obţinut o diplomă în inginerie civilă la Universitatea  din Wisconsin şi un masterat în arhitectură la  Illinois Institute of Technology. 
În 2012, Abloh a fondat brandul de streetwear de lux Off-White,
În martie 2018, a fost numit director artistic pentru colecţiile masculine ale casei de modă Louis Vuitton.În 2019,  i-a dedicat colecţia sa masculină toamnă-iarnă 2019-2020 pentru Louis Vuitton lui Michael Jackson.
Abloh spunea adesea: ”Tot ceea ce fac este este pentru versiunea mea de la 17 ani”. El credea cu tărie în puterea artei de a inspira generaţiile viitoare.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.