Viaţa veteranului Tom Moore, care a strâns peste 33 de milioane de lire sterline în sprijinul lucrătorilor sanitari britanici, va fi transpusă în film, a cărui producţie este programată să înceapă anul viitor, anunţă Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Companiile britanice Fred Films şi Powder Keg Pictures au câştigat drepturile pentru realizarea acestui film despre fostul căpitan de armată şi erou al celui de-Al Doilea Război Mondial.

Tom Moore a atras atenţia cu iniţiativa sa de a strânge 1.000 de lire sterline pentru NHS făcând o sută de ture de grădină până ce va împlini 100 de ani. Cele o sută de ture au fost finalizate la jumătatea lunii aprilie, iar la acel moment strânsese 12 milioane de lire sterline. Donaţiile au continuat să vină şi au depăşit acum 33 de milioane de lire sterline.

În luna iulie, regina Elizabeth II i-a acordat titlul de cavaler, recunoscându-i astfel meritele pentru că a ridicat moralul conaţionalilor lui în timpul perioadei de izolare şi a strâns suma record în sprijinul lucrătorilor sanitari britanici.

„Nu ştiu actori în vârstă de 100 de ani, dar sunt sigur că Michael Caine sau Anthony Hopkins ar putea face o treabă minunată dacă sunt pregătiţi să fie îmbătrâniţi”, a spus Moore.

Filmul va fi produs de James Spring, Nick Moorcroft şi Meg Leonard. Moorcroft şi Leonard vor scrie scenariul original.

Fred Films şi Powder Keg Pictures au mai colaborat pentru „Finding Your Feet” (2017), cu James Purefoy şi Noel Clarke, şi pentru „Fisherman’s Friends” (2019), cu Imelda Staunton şi Timothy Spall. Următorul lor film, „Blithe Spirit”, cu Dan Stevens, Leslie Mann, Isla Fisher şi Judi Dench în distribuţie, va fi lansat în cinematografe în luna decembrie.

„Aceasta este o poveste despre puterea spiritului uman şi Sir Tom o personifică. Suntem onoraţi să spunem această poveste unică şi motivantă şi încântaţi că publicul va cunoaşte omul din spatele titlurilor”, au transmis Moorcroft şi Leonard.

Spring a adăugat: „Într-o perioadă de incertitudine şi teamă, 161 de ţări din întreaga lume au adoptat simbolul speranţei dat de Sir Tom. Suntem privilegiaţi că Tom şi familia lui au încredere în noi să spunem povestea lor”.

Căpitanul a fost avansat în grad de colonel la cea de-a 100-a aniversare. La finalul lunii aprilie, el a devenit cel mai în vârstă artist care a ajuns pe primul loc în topul britanic al single-urilor. Reuşita lui se datorează coverului „You’ll Never Walk Alone”, înregistrat în colaborare cu Michael Ball şi corul NHS Voices of Care.

Născut pe 30 aprilie 1920, el a fost inginer înainte de a se înrola şi a fost trimis în India şi Birmania (Myanmar).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.