Prinţul Harry şi fosta actriţă Meghan Markle s-au căsătorit, sâmbătă după-amiază, la Capela St. George de la castelul Windsor, ei spunându-şi "da" în faţa rudelor, a prietenilor şi a miilor de admiratori aflaţi în faţa bisericii. Printre invitaţi s-au numărat Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham. Mireasa poartă o rochie semnată de creatoarea britanică Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. Voalul are cusute de mână elemente florale din 53 de ţări ale Commonwealth şi este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Prinţul Harry şi Meghan Markle s-au căsătorit

Michael Curry, primul episcop de culoare al bisericii episcopale în Statele Unite, a citat din Martin Luther King Jr.: "Trebuie să descoperim puterea dragostei". "Imaginaţi-vă o lume în care dragostea este drumul", a adăugat Curry. 

"Stand by Be", lansată în 1961 de Ben E. King, a fost cântată la finalul ceremoniei. Cei doi şi-au jurat legăminte şi şi-au schimbat inelele ca semn al căsătoriei. 

 

Mireasa poartă o rochie semnată de creatoarea britanică Clare Waight Keller, prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost împrumutată lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace.

Nici voalul nu este unul obişnuit - Meghan "a dorit ca cele 53 de ţări ale Commonwealth să fie alături de ea în timpul ceremoniei" şi astfel Waight Keller a creat un voal împobobit cu elemente din flora fiecărei ţări care aparţin de Regatul Unit. Fiecare floare este unică şi cusută de mână pe trena lungă de cinci metri. Designerii au lucrat sute de ore, spălându-se pe mâini la fiecare jumătate de oră pentru a păstra ţesătura curată. 

Stilistul vedetelor Serge Normant a fost ales pentru coafura ducesei de Sussex. Machiajul a fost realizat de makeup artistul Daniel Martin care a lucrat pentru casa Dior. 

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată. 

După ceremonia de la capela St. George, cei doi miri au oferit mulţimii sărutul mult-aşteptat, pe scările bisericii, după care au salutat mulţimea dintr-o caleaşcă Ascot Landau.

Cuplul a fost primit cu urale la Windsor. Urmează o recepţie. 

Familia regală a României a trimis celor doi miri cadouri: brăţară şi cercei inspiraţi de "Coloana Infinitului" a lui Constantin Brâncuşi pentru Meghan Markle, precum şi butoni din aur pentru prinţul Harry. Creatoarea bijuteriilor este Malvina Cervenschi. 

UPDATE - Meghan Markle a sosit la capela St. George purtând o rochie simplă şi un voal alb lung

Meghan Markle a sosit la Capela St. George în rochie simplă, cu mânecă şi un voal alb lung purtat de doi băieţi îmbrăcaţi în negru. 

Britanica Clare Waight Keller este creatoarea rochiei miresei. Waight Keller a devenit anul trecut prima femeie director artistic al casei de modă franceze Givenchy. 

Voalul este prins cu o tiara cu diamante a reginei Mary, care i-a fost oferită lui Meghan Markle de către regina Elisabeta a II-a. Podoaba este englezească şi a fost realizată în 1932, alături de o broşă din 1893, potrivit Kensington Palace. 

Ea a păşit spre altar la braţul prinţului Charles.

Prinţul Harry, viitorul duce se Sussex, a sosit alături de fratele său mai mare prinţul William, duce de Cambridge. Ambii sunt îmbrăcaţi în uniforme. 

Meghan Markle a fost primită pe traseu cu urale şi aplauze, zeci de mii de oameni fluturând steaguri britanice. 

Mama miresei, Doria Ragland, a fost foarte emoţionată în aşteptarea momentului. 

Prinţul Charles este cel care a condus-o pe Meghan Markle la altar. El este însoţit de Ducesa de Cromwell. 

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, îmbrăcată într-un costum verde de culoarea mentei, a sosit la capelă împreună cu prinţul Philip. 

Domnişoare şi cavaleri de onoare, doar copii aleşi pentru ceremonie, printre aceşti cei mai importanţi fiind prinţesa Charlotte şi prinţul George, au venit la capelă împreună cu mama lor, ducesa de Cambridge. 

Printre invitaţii speciali se află camarazi de război ai prinţului Harry, colegi de pe platourile de filmare ale serialului "Suits", colegii lui Meghan Markle, dar şi vedete: Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată. 

UPDATE 13:02 - Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Elton John, soţii Beckham, printre invitaţii prezenţi la capela St. George

Elton John, James Blunt, Oprah Winfrey, Amal şi George Clooney, Victoria şi David Beckham au sosit la capela St. George de la castelul Windsor pentru a participa la nunta prinţului Harry cu Meghan Markle.

La biserică a ajuns şi sora ducesei de Cambridge, Pippa Middleton, alături de soţul ei, milionarul James Matthews. 

Actorul James Corden, celebru pentru prezentarea show-ului "Carpool Karaoke" de la CBS, a sosit împrenă cu soţia sa. 

Potrivit The Guardian, muzicianul Marcus Mumford şi actriţa Carey Mulligan sunt de asemenea la ceremonie. Serena Williams împreună cu Alexis Ohanian sunt prezenţi la Windsor. 

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată. 

UPDATE 12.26  - Nunta regală britanică - Prinţul Harry şi logodnica sa Meghan Markle vor primi titlul de duce şi ducesă de Sussex

Prinţul Harry şi Meghan Markle vor primi titlul de duce şi ducesă de Sussex, fiind al 16-lea cuplu regal care se va căsători la castelul Windsor din 1863, potrivit Palatului Kensington.

Tot astăzi, palatul Kensington a anunţat că regina Elisabeta a II-a le va conferi prinţului Harry şi logodnicei sale Meghan Markle titlul de duce şi ducesă de Sussex, aşa cum se zvonea. 

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis cuplului urări de bine şi tuturor celor care vor participa la ceremonii. 

"Cele mai bune urări prinţului Harry şi lui Meghan Markle în ziua nunţii. Tuturor celor care se vor alătura petrecerilor pe stradă şi altor evenimente le doresc o zi minunată", a scris Theresa May pe Twitter.

Potrivit Kensington Palace, verigheta lui Meghan Markle a fost modelată după o piesă din aur galez, cadou de la majestatea sa, regina Elisabeta a II-a. Inelul prinţului Harry va fi din platină cu o textură finisată. 

Nunta regală britanică - Mii de oameni se adună la castelul Windsor în aşteptarea ceremoniei

Milioane de persoane sunt aşteptate să urmărească la televiziune momentul în care nepotul reginei Elisabeta a II-a şi actriţa americană cunoscută din serialul "Suits" vor sosi la capela St. George a castelului Windsor, cel mai vechi şi cel mai mare castel locuit din lume. 

Fanii s-au îmbrăcat cu drapelul britanic (Foto: Kensington Palace Twitter)
Fanii s-au îmbrăcat cu drapelul britanic (Foto: Kensington Palace Twitter)

Odată cu primele raze, mulţimi emoţionate s-au adunat în spatele barierelor special amenajate, mulţi dintre ei îmbrăcaţi în costume speciale cu având imprimat drapelul britanic şi cu steaguri americane. 

Ofiţeri de poliţie dotaţi cu arme semiautomate patrulează pe străzi şi supraveghează de pe acoperişurile din apropiere. 

În aşteptarea mirilor la castelul Windsor (Foto: Kensington Palace Twitter)
În aşteptarea mirilor la castelul Windsor (Foto: Kensington Palace Twitter)

"Acesta un moment în care toţi celebrăm renaşterea familiei regale", a spus Kenny McKinlay, în vârstă de 60 de ani, care a venit din Scoţia cu trenul pentru a asista la eveniment. 

Peste 100.000 de fani sunt aşteptaţi să participe la ceremonia de la Windsor, aflat la 30 de kilometri în vestul Londrei. 

Măsurile de securitate sunt stricte şi vizitatorii trebuie să treacă printr-un punct de control aflat în jurul castelului în care au domnit 39 de monarhi englezi din anul 1066. 

Mireasa va sosi la biserică împreună cu mama sa, Doria Ragland, în vârstă de 61 de ani, cele două fiind găzduite noaptea trecută de un hotel de lux. Prinţul Harry a fost cazat la un alt hotel împreună cu fratele său şi cavalerul de onoare, prinţul William. 

Ceremonia va începe la ora 14.00, ora României. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.