O expoziţie care prezintă unul dintre cele mai mari diamante negre tăiate din lume a fost deschisă la Londra, informează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Wallace Chan: The Wheel Of Time” este organizată la casa de licitaţii Christie's din St James's pentru a onora cariera de cinci decenii a artistului în vârstă de 67 de ani.

Printre lucrările expuse se numără „Legend Of The Colour Black”, o sculptură broşă de umăr cu diamante negre.

Piatra centrală este unul dintre cele mai mari diamante negre tăiate din lume, cântărind 62,45 g şi având 312,24 carate.

Expoziţia, despre care se spune că este cea mai mare expoziţie din Europa dedicată operei lui Chan, cuprinde 150 de bijuterii ale acestuia, alături de şase sculpturi din titan.

Titlul acesteia serveşte drept metaforă pentru procesul de lucru intensiv al artistului, care necesită o atenţie meticuloasă la detalii şi îmbrăţişează estetica chineză, a declarat Christie's.

Majoritatea pieselor expuse sunt împrumutate de la numeroşii colecţionari internaţionali ai lui Chan.

Expoziţia gratuită va fi deschisă până la 10 septembrie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.