Universal plăteşte 400 de milioane de dolari pentru o nouă trilogie „Exorcistul/ Exorcist”, cu Ellen Burstyn şi Leslie Odom Jr. în distribuţie, informează Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania are în vedere lansarea filmelor şi pe platforma Peacock.

Actriţa Ellen Burstyn, premiată cu Oscar pentru „Alice Doesn't Live Here Anymore”, a jucat în filmul original din 1973, interpretare care i-a adus o nominalizare la prestigioasele premii ale Academiei americane de film. Ea va reveni acum în rolul Chris MacNeil.

David Gordon Green, care a semnat cel mai recent reboot „Halloween” al studioului, va regiza următoarea franciză „Exorcistul”, care va fi produsă de Blumhouse, din portofoliul căreia fac parte filme horror de succes ca „Get Out” şi „The Purge”.

Primul dintre cele trei filme „Exorcistul” este aşteptat să aibă premiera pe 13 octombrie 2023. Următoarele nu au încă o dată de lansare şi e posibil să fie distribuite direct pe Peacock.

Filmul din 1973, regizat de William Friedkin, a fost bine primit de critici şi public, generând încasări de 441 de milioane de dolari, la nivel global. A primit zece nominalizări la Oscar şi a fost primul horror selectat la categoria „cel mai bun film”. Lungmetrajul a câştigat două trofee, pentru sunet şi scenariu adaptat (William Peter Blatty).

„Exorcistul” are în centru o mamă (Burstyn) care angajează doi preoţi catolici pentru a o exorciza pe fiica ei în vârstă de 12 ani. Filmul a avut două continuări, dar acestea nu s-au bucurat de acelaşi succes.

Din distribuţia noilor producţii face parte Leslie Odom Jr., care s-a remarcat în „Hamilton” şi „One Night in Miami”, al cărui personaj o caută pe mama din urmă cu decenii, după ce copilul lui devine posedat.

Producători vor fi Jason Blum, CEO şi fondator al Blumhouse, şi David Robinson, prin compania sa Morgan Creek Entertainment.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.