Un zbor din Shanghai a fost întârziat cu peste cinci ore, marţi, după ce o femeie în vârstă de 80 de ani a aruncat monede în motor, pentru noroc, înainte de a urca în avion, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia a declarat pentru poliţie că a aruncat monedele ”rugându-se pentru siguranţa zborului”.

Din cele nouă monede care au fost aruncate, una singură a ajuns în motor, dar a fost suficient pentru ca 150 de pasageri să fie evacuaţi din avion.

Poliţia a fost chemată la Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong de un alt pasager, care a observat că femeia a aruncat monedele. 

Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong. Monede (Foto: Twitter)
Aeroportul Internaţional Shanghai Pudong. Monede (Foto: Twitter)

Femeia, care călătorea alături de soţul, fiica şi ginerele ei, a fost interogată de ofiţeri de poliţie.

”Pentru a ne asigura că zborul poate fi efectuat în siguranţă, a fost desfăşurată o cercetare completă a motorului aeronavei”, a transmis China Southern Airlines într-un mesaj publicat pe site-ul de socializare Weibo.

Ulterior, poliţia a transmis că femeia aruncase suma de 1,7 yuani, echivalentă cu 0,25 dolari.

”În urma unei investigaţii, pasagerul în cauză a spus că a aruncat monedele rugându-se pentru siguranţa zborului. Potrivit vecinului pasagerului, acesta este adept al religiei budiste”, a transmis poliţia.

Incidentul a generat agitaţie şi pe Weibo, unul dintre utilizatori comentând: ”Bunico, aceasta nu este o fântână a dorinţelor cu ţestoase”.

În urma incidentului, China Southern Airlines le-a cerut pasagerilor să respecte regulile impuse în timpul zborului şi să evite un comportament care ar putea fi dăunător siguranţei celorlalţi pasageri. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.