Tenorul italian Francesco Anile a debutat la Opera Metropolitan din New York, sâmbătă seară, în jeanşi, tricou şi pantofi de jogging, deoarece a fost anunţat că va urca pe scenă cu doar cinci minute înainte de spectacol, informează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul italian, în vârstă de 54 de ani, se afla în camera dedicată rezervelor pentru spectacol, în timpul actului final al operei ”Otello”, de Verdi, care a fost difuzată la radio în lumea întreagă, sâmbătă seară, în momentul în care a fost anunţat de regizorul show-ului că tenorul leton Aleksandrs Antonenko se simţea rău şi nu mai putea să interpreteze rolul principal în actul final - al patrulea - din acea reprezentaţie.

Francesco Anile nu a mai avut timp să îmbrace costumul lui Otello pentru a juca în actul final al spectacolului. În schimb, tenorul italian, îmbrăcat în jeanşi, tricou şi pantofi de jogging, şi-a pus pe umeri o pelerină, a intrat pe scenă şi s-a îndreptat spre fosa orchestrei, din care Antonenko îi ”sufla” cuvintele ariilor finale. 

”Nu am avut timp să îmi schimb hainele. Nu am avut timp să fac nimic”, a declarat Francesco Anile, după reprezentaţie.

În actul final al spectacolului de la Opera Metropolitan, Otello îşi sugrumă soţia, Desdemona, într-o scenă de 13 minute, şi interpretează aria ”Niun mi tema”, înainte de a se sinucide prin înjunghiere.

Tenorul leton Antonenko, afectat de gripă, a întâmpinat dificultăţi mari în a atinge notele înalte pe parcursul spectacolului, iar starea lui de sănătate s-a înrăutăţit în actul al treilea.

Francesco Anile, originar din regiunea Calabria din Italia, era familiarizat cu această producţie, care a avut premiera în septembrie 2015, şi a participat la repetiţiile conduse de Adam Fisher, însă nu a cântat niciodată într-un spectacol oficial de la Opera Metropolitan.

Producătorii show-ului au făcut un anunţ oficial după lăsarea cortinei, prin care au explicat spectatorilor ceea ce s-a întâmplat în timpul reprezentaţiei de sâmbătă seară. Francesco Anile a revenit pe scenă, aplaudat de public, şi de colegii lui din distribuţia spectacolului, din care au făcut parte soprana Hibla Gerzmava şi baritonul Zeljiko Lucic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.