Armando Vega Gil, în vârstă de 64 de ani, fondator şi basist grupului mexican rock Botellita de Jerez, s-a sinucis luni după ce a publicat o scrisoare de adio pe contul său de Twitter în care a scris că a fost acuzat anonim şi în mod eronat că a abuzat sexual o minoră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vega Gil a fost găsit mort în casa lui din Ciudad de Mexico, potrivit autorităţilor, informează Reuters.

Muzicianul a scris că a fost acuzat anonim, pe Twitter, via #MeTooMusicosMexicanos, că ar fi hărţuit şi abuzat o adolescentă în vârstă de 13 ani. 

„Voi spune categoric: acuzaţia este falsă. Vreau să fie clar că moartea mea nu este o recunoaştere a vinei, dimpotrivă, este o declaraţie radicală a nevinovăţiei mele. Vreau doar să curăţ drumul pe care va merge fiul meu în viitor”, a scris Gil.

Agenta trupei, Paola Hernandez, a afirmat că a vorbit cu Vega Gil în jurul orei 02.00, cu câteva ore înainte de moartea lui.

„Era cu adevărat trist şi enervat, nu ştia cum să se disculpe A spus că nu era vinovat... era îngrijorat de cum va primi fiul lui toate astea”, a mai spus Hernandez pentru un post de radio.

Vega Gil şi-a încheiat scrisoarea: „Nu învinuiţi pe nimeni pentru moartea mea, această sinucidere este o decizie conştientă, voluntară, liberă şi personală. Pe curând”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.