Un pui de focă curios a fost înapoiat în mare, după ce a pătruns într-o casă din Noua Zeelandă, a hărţuit pisica din casă şi a petrecut câteva ore pe hol, în timp ce copiii dormeau la etaj. În mod miraculos, animalul nu a stricat nimic, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Familia Ross de pe Muntele Maunganui a fost surprinsă să găsească, miercuri dimineaţă, o focă în casa care se află la aproximativ 150 de metri de ţărm.

Phil Ross, care se întâmplă să fie un biolog marin, a spus că i-a părut rău că nu a fost acasă în acel moment.

„Aceasta era într-adevăr singura urgenţă familială la care ar fi fost util să ai un biolog marin în casă”, a spus el. „Am ratat momentul să strălucesc”. 

Ross a spus că soţia lui, Jenn, a plecat miercuri, înainte de ora 6 dimineaţa, la sală. „Când a urcat în maşină, ceva a lătrat de dedesubt dar a crezut că era câinele cuiva... şi nu s-a gândit prea mult la asta”. A revenit acasă în jurul orei 7.00 şi când a deschis uşa a găsit „o focă drăguţă”. „S-a speriat puţin şi a coborât în hol”.

Ross a spus că foca a reuşit să-şi facă loc prin uşa pisicii pentru a intra în casă. 

Foca a stat o perioadă şi pe canapea, înainte ca Jenn Ross să reuşească să o scoată în grădină. Un reprezentant al Departamentului de Conservare s-a prezentat la ora 10.00 pentru a duce foca înapoi în mare, după o dimineaţă plină de apeluri în legătură cu foci.

Phil Ross a precizat că nu este neobişnuit să vezi pui de focă rătăcind prin zonă în această perioadă a anului, deoarece încep să se înţarce şi să iasă singuri.

Populaţia de foci din Noua Zeelandă revine şi recolonizează o mare parte din fosta lor zonă. Focile se pot mişca rapid şi pot provoca răni grave dacă se simt ameninţate. De asemenea, sunt purtătoare de boli infecţioase.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.