Disney intenţionează să marcheze prin intermediul unui eveniment major - inagurarea parcului tematic ”Star Wars Land” - încheierea noii trilogii din seria cinematografică ”Războiul stelelor/ Star Wars”, în anul 2019, informează The Hollywood Reporter.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bob Iger, CEO-ul grupului Disney, în urma unei discuţii cu mai mulţi investitori, a dezvăluit marţi că parcul tematic ”Star Wars Land”, amenajat pe o suprafaţă de 5,6 hectare în interiorul parcului Walt Disney World din oraşul Orlando, va fi inaugurat în anul 2019.

Tot în 2019 va avea premiera pe marile ecrane ”Star Wars Episode IX”, capitolul final din noua trilogie - denumită ”saga Skywalker” - din această serie cinematografică de mare succes.

Construcţiile au demarat în acest parc de distracţii în aprilie 2016, în urma unui anunţ oficial făcut în august 2015. 

Până la declaraţia făcută de Bob Iger marţi, grupul Disney nu mai făcuse nicio declaraţie despre acest parc tematic, care va avea un ”geamăn” în Disneyland Anaheim. O ilustraţie a proiectului a fost publicată în vara anului trecut. 

Deşi nu se ştie deocamdată ce fel de atracţii şi obiective turistice va include parcul, un articol publicat pe blogul oficial al Disney Parks promitea faptul că ”vizitatorii vor avea oportunitatea de a pilota cea mai rapidă bucată de deşeu din galaxie” atunci când vor urca la bordul unei replici în mărime naturală a celebrei nave spaţiale Millennium Falcon din universul francizei ”Star Wars”.

Lungmetrajul ”Star Wars: The Last Jedi”, următorul film din franciza ”Războiul stelelor”, va fi lansat pe 15 decembrie.

Franciza cinematografică ”Star Wars”, creată de cineastul George Lucas, conţine deocamdată şapte filme SF, cu o acţiune plasată într-o galaxie îndepărtată.

În anul 2012, studiourile Disney au cumpărat franciza ”Star Wars” de la Lucasfilm, compania de producţie deţinută de George Lucas, cu suma de 4,06 miliarde de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.