Un film care descrie perioada turbulentă, marcată de consum de droguri şi de alcool, în care membrii trupei The Rolling Stones au înregistrat legendarul album ”Exile On Main St.”, se află în pregătire la Londra, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrările pentru acest dublu album din 1972, un clasic al muzicii rock, au fost haotice, întrucât tensiunile dintre membrii grupului The Rolling Stones, alimentate de droguri, au fost mai intense ca niciodată, iar rockerii britanici se aflau în acea perioadă într-un exil autoimpus în sudul Franţei, din motive fiscale. 

Noul film are la bază cartea ”Exile On Main Street: A Season In Hell With The Rolling Stones”, scrisă de fostul jurnalist Robert Greenfield. 

Robert Greenfield l-a intervievat pe Keith Richards în vila acestuia din sudul Franţei în timpul înregistrărilor de la acest album. Interviurile sale reprezintă partea principală a cărţii.

Magnatul Richard Branson, proprietarul grupului Virgin, a cumpărat drepturile de ecranizare a cărţii scrise de Robert Greenfield în anul 2012. Potrivit presei internaţionale, antreprenorul britanic va fi producător executiv al acestui film, ce va avea acelaşi titlu cu cel al volumului din care se inspiră.

Lungmetrajul va fi regizat de Andy Goodard, un cineast care a regizat mai multe episoade din serialele de televiziune ”Downton Abbey” şi ”Doctor Who”, dar şi lungmetrajul ”Set Fire To The Stars” (2014), despre un poet care încearcă să îl întâlnească pe idolul său, Dylan Thomas. 

Potrivit Deadline Hollywood, cineastul Andy Goodard organizează în această perioadă sesiuni de casting pentru a-i distribui pe actorii care vor interpreta rolurile celor patru membri ai trupei The Rolling Stones. 

În autobiografia sa, ”Stone Alone”, basistul Bill Wyman spune că în timpul înregistrărilor de la acest album, s-a produs o scindare între membrii trupei The Rolling Stones, între cei care luau droguri - Keith Richards şi Mick Taylor - şi cei care preferau să se abţină de la astfel de excese - Mick Jagger, Bill Wyman şi Charlie Watts. 

Dublul album ”Exile On Main Street”, ce conţine 18 piese, este considerat unul dintre cele mai bune materiale discografice ale trupei The Rolling Stones. 

Trupa The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai iubite şi mai apreciate formaţii rock din lume. Pe parcursul unei cariere bogate, grupul britanic a lansat 29 albume de studio, care s-au vândut în aproximativ 200 milioane de copii pe plan mondial.

Trupa britanică a susţinut un concert şi în România, la Bucureşti, în 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.