Un diamant roz din clasa ”vivid” (cu cel mai mare grad de strălucire, n.r.), tăiat în formă de pară, a fost vândut cu preţul record de 30,8 milioane de franci elveţieni (31,5 milioane de dolari), la o licitaţie organizată, la Geneva, marţi, de casa Sotheby's, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Diamantul ”Unique Pink”, ce are 15,38 carate şi este montat pe un inel, a fost cumpărat de un colecţionar privat din Asia, care a licitat prin telefon, au precizat reprezentanţii casei Sotheby's. 

Această nestemată a fost ”vedeta” licitaţiei bianuale de pietre preţioase de la Geneva şi avea un preţ estimativ cuprins în intervalul 28 milioane - 38 milioane de dolari.

”Unique Pink a stabilit un nou record mondial de preţ pentru un diamant roz din clasa vivid. Este cel mai mare preţ plătit vreodată pentru un diamant roz din clasa vivid”, a declarat David Bennett, preşedintele departamentului internaţional de bijuterii şi pietre preţioase din cadrul casei de licitaţii Sotheby's.

”Sweet Josephine”, un alt diamant roz din clasa vivid, ce are 16,08 carate, a deţinut precedentul record mondial de preţ - 28,5 milioane de dolari - la o licitaţie organizată de casa rivală Christie's, în noiembrie, şi deţine în continuare recordul mondial la categoria ”preţ per carat pentru un diamant roz vivid”.

În total, vânzările realizate de casa Sotheby's, marţi seară, au fost de 175, 2 milioane de dolari, stabilind un nou record - în 2015, aceeaşi casă realizare vânzări totale de 160 de milioane de dolari.

În total, 83,2% dintre cele 488 de loturi şi-au găsit cumpărători noi, însă ”The Emperor Ruby”, un rubin celebru, al cărui preţ de rezervă era de 3,6 milioane de dolari, s-a aflat printre nestematele ce au rămas nevândute. 

O colecţie britanică de 29 de bijuterii create de casa franceză Cartier s-a vândut cu 3,4 milioane de dolari, depăşind de două ori estimările specialiştilor. 

Un nou record mondial de preţ a fost stabilit de o bijuterie creată de regretatul bijuterie francez Alexandre Reza - o broşă cu un diamant albastru din clasa ”fancy intense”, înconjurat de diamante -, care s-a vândut cu 13,4 milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.