Un diamant de 227 de carate, care ocupă locul al doilea în topul celor mai mari diamante descoperite în Angola, a fost scos la suprafaţă dintr-o mină operată de Lulo Diamond Project, la est de capitala Luanda, au anunţat luni reprezentanţii companiei miniere australiene Lucapa Diamond, citaţi de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucapa Diamond şi compania angoleză de stat Empresa Nacional de Diamantes E.P. exploatează împreună acea concesiune minieră.

Un diamant de 404 carate a fost descoperit în Angola în 2007.

”Noua descoperire a subliniat potenţialul semnificativ al programului minier Lulo Kimberlite”, a declarat compania australiană.

Angola ocupă locul al patrulea în topul mondial al celor mai mari producători de diamante prin prisma valorii acestor nestemate. Guvernul angolez încearcă să găsească o alternativă la exporturile de petrol, după o scădere drastică a preţurilor pe piaţa mondială în ultimii doi ani. Din acel motiv, autorităţile locale s-au văzuit nevoite să se împrumute pe plan extern pentru a compensa scăderea veniturilor naţionale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.