Trupa Subcarpaţi participă la cea de-a doua ediţie a Festivalului MIEZ care va avea loc la Verde Stop Arena Bucureşti, în perioada 19-20-21 mai. Muzicienii vor prezenta un show produs pentru sezonul 2023 cu un concept eclectic care reinterpretează folclorul în manieră proprie, anunţă organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La graniţa dintre folclor şi ritmuri moderne, de electro şi hip-hop, concertul va pune preţ pe tot ce înseamnă tradiţional românesc, fiind în acelaşi timp diferit de tot ce se cântă astăzi în România.

Spectacolul a fost pregătit de membrii trupei împreună cu inginerul de sunet Radu Dobra, venit special din Marea Britanie în acest scop, şi îmbină noile tehnologii de sunet live Digidesign Venue şi lumini într-o reprezentaţie live care evidenţiază evoluţia artistică a trupei. 

De altfel, încă de la prima apariţie, în anul 2010, fenomenul Subcarpaţi şi-a obişnuit fanii cu abordarea originală pe care a adus-o în peisajul muzical autohton, precum şi în concerte live, muzica interpretată de trupă fiind conectată în permanenţă cu trecutul şi natura.

"Subcarpaţi susţine valorile tradiţionale şi contribuie la promovarea folclorului autentic şi în rândul celor care nu sunt neapărat fani ai acestui gen muzical. Din acest punct de vedere, nu putea exista o conexiune mai potrivită între o trupă românească şi Festivalul MIEZ, un eveniment prin care ne-am propus de la bun început să aducem în atenţia publicului cultura şi artele care ne definesc ca popor", afirmă Jiji Lazăr, organizator al Festivalului MIEZ.

Organizatorii MIEZ, singurul festival 100% românesc, au anunţat săptămâna trecută line-up-ul celei de-a doua ediţii. Astfel, timp de trei zile, pe scenă vor urca unele dintre cele mai apreciate nume din industria românească de divertisment şi cultură, într-o serie de show-uri inedite reflectând un mix unic de genuri şi stiluri muzicale.

Vineri, 19 mai
Subcarpaţi, Viţa De Vie, Bosquito şi Paulina
Sâmbătă, 20 mai
Smiley, Mihai Mărgineanu şi Banda, Vunk şi Byron
Duminică, 21 mai
Horia Brenciu, White Mahala, Simion Bogdan Mihai şi The Speakers

Evenimentul se va desfăşura la Verde Stop Arena (strada Barbu Văcărescu, Bucureşti). Abonamentul pentru cele trei zile costă 129 lei + taxe şi poate fi achiziţionat de pe Bilete.ro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.