ISPACE, cel mai nou spaţiu imersiv din România, şi-a deschis porţile. ISPACE îşi propune să redefinească modul în care publicul interacţionează cu arta şi tehnologia, într-un mod captivant şi interactiv. ISPACE măsoară 500 metri pătraţi şi cuprinde mai multe zone dedicate adulţilor şi copiilor, un spaţiu interactiv cu instalaţii multimedia, unde publicul poate experimenta micro universurile create de echipa H3 şi spaţiul imersiv, în care se desfăşoarele spectacolele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Situat la nivelul 2 din Mega Mall, în zona dedicată divertismentului, este un proiect conceput de membrii fondatori ai studioului de artă new media, H3 - Andrei Mitişor, Răzvan Pascu şi Marius Dumitraşcu. Aceştia au transformat cei peste 10 ani de experienţă în dezvoltarea de instalaţii de new media, într-o iniţiativă ambiţioasă, aceea de a aduce o nouă dimensiune în explorarea artei digitale.

Prin utilizarea celor mai noi tehnologii, precum proiecţiile video 360 şi sunetul spaţial, ISPACE oferă vizitatorilor posibilitatea de a se bucura de o gamă largă de spectacole imersive, fiecare aducând cu sine o poveste captivantă.

Spaţiul imersiv este o galerie de artă new media, cu instalaţii ce se inspiră din fragmente din natură. Spectatorii pot explora adâncurile oceanului în filmul „Nautilus” sau pot călători în spaţiul cosmic în Infinite Horizons, iar în Art Evolved - from paint to pixels, pot descoperi istoria creativităţii într-o manieră inedită.

„ISPACE este un loc al realităţilor imersive şi ne dorim să devină un spaţiu de edutainment, în care cei mici învaţă despre diverse teme, şi cei mari experimentează lumi la care doar au visat. Ne dorim să fie un proiect despre poveştile şi lumile care ne fac să zâmbim şi sperăm ca cei care ne vizitează să uite de echipamente şi de pereţii care definesc spaţiul şi să se imerseze complet în povestea pe care noi am gândit-o ca pe un cinematograf al viitorului, unde publicul nu mai este fixat în scaun, ci se poate deplasa în film pentru a încerca mai multe perspective. În parelel, lucrăm pentru ca ISPACE să devină un decor digital pentru alte producţii, să creăm o realitate virtuală pe care o poţi experimenta alături de alţi oameni, un loc în care aceasta devine socială, iar participanţii pot interacţiona între ei, în timp ce se bucură de experienţe imersive şi captivante”, declară Răzvan Pascu, co-fondator ISPACE.

Datorită designului şi infrastructurii tehnice, ISPACE este un spaţiu multifuncţional, având capacitatea de a găzdui o varietate de evenimente şi activităţi. Aici pot fi prezentate expoziţii de artă, spectacole de teatru şi dans, proiecţii de film, cât şi evenimente corporate şi petreceri.

ISPACE poate fi vizitat în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 10:00 şi 22:00. Biletele pot fi achiziţionate de pe ispace.ro/#bilete sau direct de la faţa locului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.