Un brad artificial de Crăciun cumpărat din Woolworths în 1937 a fost vândut la licitaţie pentru 150 de lire sterline, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bradul de 69 de centimetri a fost găsit recent în podul lui James Smith, 82 de ani, unde a fost păstrat timp de 24 de ani. 

Cumpărat din Dundee pentru primul lui Crăciun, a rămas o piesă centrală pentru sărbătorile din casa mamei sale până când aceasta a murit în 1995. 

Bradul a fost vândut în Etwall, Derbyshire, unui cumpărător privat. 

Fiica lui Smith, Claire Barnett, a spus: "Bunica mea (Catherine Smith) îl decora de fiecare Cărciun până când a murit în 1995, la vârsta de 89 de ani. 

Charles Hanson, de la casa de licitaţii Hansons, a spus că pomul este "în condiţie remarcabilă". "Sunt încântat că bradul ajunge într-o nouă casă unde sunt sigur că va fi apreciat pentru valoarea istorică". 

"A fost printre primii brazi confecţionaţi de Crăciun în Marea Britanie pentru vânzările cu amănuntul". 

În 2017, casa Hansons Auctioneers a vândut un brad similar pentru 420 de lire sterline asociaţiei American Christmas Tree.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.