Casa de licitaţii californiană Julien's Auctions a vândut pe 13 iunie un autoportret caricatură desenat şi adnotat de Kurt Cobain, solistul formaţiei Nirvana, la aproape 250.000 de euro, o sumă, record, de trei ori mai mult faţă de estimarea iniţială, scrie Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un fel de autocaricatură Kurt Cobain, legendarul cofondator al grupului Norvana, a scris şi semnat alături de imaginea sa: "Eu nu ştiu să cânt şi nu-mi pasă! Kurdt Cobain ROCK STAR".

Pe 13 iunei, casa de vânzări Julien's Auctions, specializată în obiecte memoriale din cinema şi muzică, a vândut acest desen al artistului - decedat prematur la 27 de ani, pe 5 aprilie 1994 - pentru suma de 281.250 de dolari. 

Două alte amintiri din perioada "Nevermind" a lui Kurt Cobain au fost de asemenea vândute. O pedală de efect de distorsiune pentru chitara DOD FX69 folosită de star într-un concert susţinut de Nirvana la San Diego Sports Arena pe 29 decembrie 1993, cu câteva luni înainte de tragica sinucidere, a fost adjudecată pentru 16.000 de dolari. 

Programul muzical din 20 aprilie 1990 al formaţiei Nirvana la Olde Club de la Swarthmore în Pennsylvania, redactat de mână de chitarist, a fost vândut pentru o sumă asemănătoare.

Nirvana a fost fondată de solistul şi chitaristul Kurt Cobain împreună cu basistul Krist Novoselić, în 1987, în Aberdeen. Trupa s-a stabilit mai târziu în Seattle, iar în 1990, toboşarul Dave Grohl s-a alăturat celor doi membri fondatori. Nirvana a lansat trei albume de studio - „Bleach” (1989), „Nevermind” (1991) şi „In Utero” (1993) - şi a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame în 2014.

Pe 8 aprilie 1994, Kurt Cobain a fost găsit mort în casa lui din Seattle. Analizele au determinat că moartea sa a survenit, cu trei zile înainte, prin împuşcare, iar arma şi un bilet de adio au fost găsite la faţa locului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.