Artistul francez Abraham Poincheval a fost eliberat dintr-un bloc de piatră amplasat într-un muzeu din Paris, miercuri, în care a trăit închis timp de şapte zile, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Artistul francez a trăit închis în interiorul unui bloc de piatră, sculptat dintr-un fragment de calcar, în perioada 22 februarie - 1 martie, expus la Palais de Tokyo, un muzeu de artă contemporană din Paris.

El a mâncat în această perioadă fructe fierte, supă şi piureuri, ce au fost depozitate în mici caserole, plasate în interiorul blocului de calcar, care a fost înzestrat şi cu un sistem de ventilaţie şi cu diverse obiecte - precum un jurnal şi un telefon în caz de urgenţe.

”Sunt puţin cam ameţit, însă cred că asta e complet normal după ce trăieşti o săptămână într-un bloc de piatră (...) care a fost o gazdă bună. Îi mulţumesc foarte mult pentru faptul că a fost atât de entuziast când m-a primit în interiorul său”, a spus Abraham Poincheval, în vârstă de 44 de ani, în faţa jurnaliştilor, la câteva minute după ce a fost eliberat.

Abraham Poincheval a fost ajutat să iasă din acel bloc de piatră de o echipă medicală, în aplauzele spectatorilor care s-au reunit pentru a asista la acest eveniment.

Artistul francez, devenit cunoscut pentru experimente similare ce vizau supravieţuirea în spaţii închise, consideră că cea mai bună modalitate de a înţelege obiectele nu constă în distanţarea de ele, ci în pătrunderea în interiorul acestora.

În 2014, Abraham Poincheval a petrecut 13 zile în interiorul unei sculpturi ce reprezenta un urs, mâncând viermi şi gândaci, pentru a respecta, parţial, dieta acestor animale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.