Un album live al lui Johnny Cash care a fost înregistrat în 1968, în San Francisco, va fi lansat la finalul lunii septembrie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Înregistrarea a fost făcută de Owsley “Bear” Stanley, documentarist al Grateful Dead, şi va fi lansată de Owsley Stanley Foundation şi Renew Records/BMG.

Albumul „Bear’s Sonic Journals: Johnny Cash, at the Carousel Ballroom, April 24 1968” cuprinde 28 de cântece, între care două coveruri Bob Dylan, înregistrate în inima cartierului Haight-Ashbury, cu câteva zile înainte de lansarea albumului emblematic „At Folsom Prison” al lui Cash.

Cash a cântat în San Francisco împreună cu trupa sa Tennessee Three - chitaristul Luther Perkins, basistul Marshall Grant şi bateristul W.S. Holland -, dar şi cu proaspăta sa soţie, June Carter.

Materialul urmează să apară în format CD şi dublu LP, pe 24 septembrie.

Johnny Cash a fost cântăreţ, instrumentist şi compozitor american, considerat unul dintre cei mai influenţi muzicieni din secolul al XX-lea. Deşi a rămas în memoria publicului ca o legendă a muzicii country, Johnny Cash a adoptat şi alte stiluri muzicale, precum rock and roll, blues, folk şi gospel.

Cunoscut pentru vocea sa gravă, piesele melancolice şi ţinutele vestimentare negre - care i-au adus porecla „The Man in Black” - artistul a lansat o serie de cântece celebre, precum „I Walk the Line”, „Folsom Prison Blues”, „Ring of Fire”, „Get Rhythm” şi „Man in Black”.

Într-o carieră de peste cinci decenii, muzicianul american a colaborat cu artişti precum Elvis Presley, Jerry Lee Lewis şi Carl Perkins, a primit numeroase distincţii, inclusiv 13 premii Grammy, iar albumele lui au fost vândute în peste 90 de milioane de copii pe plan mondial.

Artistul a murit pe 12 septembrie 2003, la vârsta de 71 de ani, iar viaţa şi cariera lui au fost relatate în lungmetrajul „Walk the Line - Povestea lui Johnny Cash/ Walk the Line” (2005), cu Joaquin Phoenix în rol principal. Filmul a primit cinci nominalizări la premiile Oscar şi s-a impus la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal”, graţie interpretării lui Reese Witherspoon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.