Actorul australian de teatru şi televiziune Craig McLachlan, cunoscut din serialele „Neighbours”, „Home and Away” şi „Doctor Blake Mysteries”, a fost acuzat de hărţuire sexuală de mai multe femei cu care a colaborat. Artistul respinge învinuirile, scrie variety.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acuzaţiile au fost dezvăluite în cadrul unei anchete jurnalistice realizate de Fairfax Media şi Australian Broadcasting Corporation. Publicaţia Sydney Morning Herald, deţinută de Fairfax, a scris, luni, despre comportamentul de „prădător sexual” al actorului Craig McLachlan.

Mai multe femei cu care Craig McLachlan a lucrat în 2014 pentru musicalul „The Rocky Horror Show” au lansat acuzaţii de hărţuire sexuală la adresa lui. Două dintre acestea, Erika Heynatz şi Angela Scundi, au depus plângeri la poliţie în statul australian Victoria.

McLachlan a fost acuzat, între altele, că s-a expus în faţa colegelor lui şi că le-a atins sânii şi organele genitale. Unele dintre aceste artiste susţin că McLachlan le-a invitat în cabina lui, unde s-a dezbrăcat în prezenţa lor, dar şi că le-a vizitat cabinele de probă fără să fie invitat.

Sydney Morning Herald a publicat, de asemenea, un punct de vedere al artistului, care a respins categoric aceste acuzaţii, despre care a spus că sunt „inventate”.

„Par a fi simple invenţii, făcute poate din motive financiare sau pentru a obţine notorietate”, a transmis McLachlan.

Una dintre femeile care îl acuză pe actor de hărţuire sexuală, Angela Scundi, susţine că i-a reclamat comportamentul managerilor de scenă de la Gordon Frost Organization, companie care a produs musicalul „The Rocky Horror Show”.

O altă femeie, Erika Heynatz, i-a spus managerului de scenă că siguranţa pe scenă este ameninţată de comportamentul indecent al actorului, care obişnuia să îşi atingă în mod nepotrivit colegele, fără ca scenariul să ceară acest lucru.

Însă, abia în urma izbucnirii scandalului sexual care îl implică pe producătorul hollywoodian Harvey Weinstein, actriţele australiene şi-au făcut curaj pentru a denunţa comportamentul lui McLachlan. Acestea s-au adresat avocaţilor lor şi poliţiei. 

Potrivit BBC, reprezentanţii companiei care produce musicalul au spus că sunt „uimiţi” să afle despre aceste acuzaţii.

„Am vorbit cu Craig şi am căzut de acord că nu este oportun ca el să continue în producţia curentă a show-ului (care se află în turneu în oraşul Adelaide, n.r.)”, au transmis reprezentanţii Gordon Frost Organisation, adăugând că vor coopera cu autorităţile şi vor desfăşura o investigaţie internă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.