Cântăreţul american Prince, în ultimele săptămâni de viaţă, a amânat două spectacole, a fost transportat de urgenţă la un spital după un concert şi a urcat pe scenă pentru un ultim spectacol, la care şi-a încântat fanii, cântând la un pian violet şi cerându-le scuze într-un mod inedit, melodic, pentru că a fost nevoit să lipsească de pe scenă, scrie CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe 7 aprilie, fanii cântăreţului, care stăteau la coadă în faţa Fox Theatre din Atlanta, au primit vestea că cele două show-uri programate pentru acea seară au fost amânate, deoarece Prince ”se lupta cu o răceală”. Totuşi, fanii artistului au bănuit că ar putea fi vorba despre o problemă de sănătate mai gravă, mulţi dintre ei exprimându-şi îngrijorările prin meme-uri (videoclipuri, link-uri, imagini ce exprimă o idee sau un tipar comportamental, n.r.) pe Internet.

O săptămână mai târziu, Prince a susţinut două concerte de câte 80 de minute. Spectacolul s-a desfăşurat pe un fundal cu grafică caleidoscopică pe care erau proiectate imagini cu artistul american.

Ca de obicei, cântăreţul a cerut spectatorilor să nu facă poze în timpul concertului. Cu toate acestea, după moartea lui, au apărut mai multe imagini din acele show-uri. 

 

 

 

Pe 15 aprilie, avionul care îl transporta pe Prince în Minnesota, după concert, a efectuat o aterizare de urgenţă, la un spital din Moline, Illinois. După aceea, reprezentantul artistului i-a asigurat pe fanii lui Prince că renumitul cântăreţ ”este bine şi a ajuns acasă”, fără să dea însă explicaţii despre ceea ce s-a întâmplat la bordul aeronavei.

Pe 16 aprilie, cântăreţul a participat la o mică adunare a fanilor, în Paisley Park - locuinţa lui şi studioul de înregistrări din Minneapolis - , unde a găzduit concerte târzii şi petreceri dansante. Interpretul a cântat, ”pentru a mulţumi pentru vremea bună şi pentru toată dragostea şi sprijinul”, potrivit unui mesaj pe l-a publicat pe Twitter.

Interpretul a urcat pe scenă cu un baston, din cauza unei afecţiuni la un şold, s-a oprit pentru a primi aplauzele publicului, după care s-a aşezat la pianul său violet şi le-a cântat fanilor o melodie prin care le-a cerut iertare pentru concertul pe care l-a ratat. Apoi, a continuat cu piesele ”Little Red Corvette” şi ”Linus and Lucy”.

”Publicul a fost ca un instrument pentru Prince, ridicându-se în picioare pentru melodia «I Could Never Take the Place of Your Man» şi, căzând efectiv, în genunchi, cu piesa «A Case of You». Habar nu am avut că al doilea show al serii va fi ultimul spectacol public al lui Prince”, a spus Melonyce McAfee, jurnalist CNN.

”M-am transformat. Încă plutesc pe un nor după o intoxicaţie de violet, în urma show-ului de pian şi microfon de aseară, din Atlanta”, a scris Prince pe Twitter.

Michael Holz, DJ la multe dintre acele petreceri, a fost prezent la evenimentul de sâmbătă, când Prince a făcut o remarcă despre aterizarea de urgenţă. ”A spus ca atunci când auzi astfel de veşti, să aştepţi câteva zile înainte de a irosi vreo rugăciune”, a declarat el, pentru WCCO.

Potrivit criticului de muzică Jon Bream, în acea zi, Prince arăta bine. ”Va trebui să o las în cutie, altfel voi fi tentat să cânt la ea. Nu pot cânta la chitară deloc zilele astea, aşa că mă pot concentra pe acesta (pe pian, n.r.) şi îmi pot reveni”, le-a spus Prince celor prezenţi, potrivit declaraţiei lui Beam.

Fanii au observat că interpretul şi-a menţinut optimismul, deşi părea să fie într-o stare delicată. 

”Mi s-a părut că este foarte palid, slab şi obosit, dar el a fost slab pentru o perioadă îndelungată”, a spus Deanne Jensen, prezentă la petrecerea din acea sâmbătă.

Un alt participant la petrecere, Mike Rendahl, a spus că, deşi părea palid, Prince a avut o atitudine optimistă şi şi-a dezvelit un nou pian, de culoare violet.

Pe 17 aprilie, Prince i-a răspuns pe Twitter unui fan care a participat la concertul din Atlanta, folosind hashtag-urile ”Mă simt întinerit”, ”Mă simt inspirat” şi ”Mă simt iubit”.

Două zile mai târziu, pe 19 aprilie, interpretul a asistat la un concert care a avut loc la Dakota Jazz Club & Restaurant din Minneapolis, la care nu a cântat, potrivit unui angajat al localului.

Pe 21 aprilie, un bărbat a sunat la numărul de Urgenţe (911), la ora 09.43, din locuinţa lui Prince, spunând că a găsit o persoană decedată într-un lift din Paisley Park Studios. Echipajul de intervenţie a descoperit, ulterior, că acea persoană era Prince.

După încercările disperate ale echipajului de a-l resuscita, decesul interpretului a fost declarat la ora 10:07.

Autorităţile au demarat o anchetă în privinţa circumstanţelor în care a murit artistul. 

Autopsia cântăreţului Prince a fost programată pentru vineri.

Cântăreţ, compozitor, aranjor şi instrumentist, considerat unul dintre cei mai inventivi muzicieni din epoca modernă, Prince s-a inspirat din artişti aparţinând unor genuri muzicale diferite, precum James Brown, The Beatles şi Jimi Hendrix. Printre piesele sale de succes se numără cântece precum ”Little Red Corvette”, ”Let's Go Crazy” şi ”When Doves Cry”.

Originar din Minneapolis, a devenit cunoscut la sfârşitul anilor 1970 cu piesa ”Wanna Be Your Lover” şi în următoarele decenii a cucerit publicul şi topurile muzicale cu albume precum ”1999” şi ”Purple Rain”.

A câştigat şapte premii Grammy şi a cântat în pauza galei Super Bowl din 2007, realizând cu acea ocazie unul dintre cele mai spectaculoase show-uri din cariera sa.

Albumele lansate de Prince s-au vândut în peste 100 de milioane de copii. Artistul a câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun cântec original cu single-ul ”Purple Rain”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.