U Arena din Nanterre, cea mai mare sală acoperită din Europa şi viitor stadion de rugby al clubului francez Racing 92, îşi deschide luni porţile, iar joi va fi inaugurată cu un concert The Rolling Stones, informează culturebox.francetvinfo.fr.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dimensiunile excepţionale - 40.000 de locuri în versiunea pentru concert, 30.000 în versiunea pentru competiţii sportive -, fac din noua U Arena, situată la Nanterre, cea mai mare sală de spectacole din Europa. În comparaţie, cele mai mari arene actuale de pe continent, precum O2 Arena din Londra, Bercy din Paris şi Pierre-Mauroy de lângă Lille, au o capacitate între 20.000 şi 30.000 de locuri. 

Omul de afaceri Jacky Lorenzetti, preşedinte al clubului Racing 92, se află la originea acestui proiect de 350 de milioane de euro, care a demarat acum 9 ani. "Graţie Arenei, vom schimba dimensiunile. Este o sală de spectacole, nu un stadion. Obiectivul este de a crea ceva util pentru club aşa încât să se poată autofinanţa", a explicat Franck Boucher, consilier al preşedintelui Lorenzetti. 

Noua construcţie ultramodernă, concepută de arhitectul Christian de Portzamparc, va găzdui în afară de meciuri, în jur de 30 de evenimente pe an. A fost programate până acum, în afară de concertele Rolling Stones, Roger Waters, membru fondator al formaţiei Pink Floyd, meciul de rugby dintre Franţa şi Japonia. 

"Sala are trei tribune în format stadion şi un enorm ecran pe care vor fi proiectate imagini", a spus directorul adjunct Damien Rajot. Un dispozitiv unic în lume, potrivit lui Damien Rajot, care va permite transmisia în direct prin twittere spectatorilor de statistici şi, bineînţeles, de publicitate pe o suprafaţă de 400 de metri pătraţi. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.