Membrii trupei The Rolling Stones au ajuns în Cuba, unde celebrul grup britanic va susţine un concert istoric, cu acces gratuit, vineri seară, la Havana, informează site-ul revistei New Musical Express.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

The Rolling Stones va susţine un concert cu acces gratuit pe stadionul Ciudad Deportiva de la Habana, în cursul serii de vineri. Zvonurile despre acest show au început să circule în presa internaţională încă de când Mick Jagger, solistul trupei, a vizitat Havana, în octombrie 2015.

Potrivit The Guardian, piesele şi albumele trupei The Rolling Stones au fost interzise în această ţară după Revoluţia cubaneză. 

Membrii grupului britanic au sosit vineri dimineaţă în Cuba, la bordul unui avion privat, care a aterizat pe Aeroportul Jose Marti. 

Înainte de acest concert, membrii grupul britanic au publicat pe internet şi un mesaj video către fanii lor, în care s-au declarat încântaţi de posibilitatea de a susţine un show în această ţară.

”Salut, Cuba, suntem încântaţi să venim să cântăm pentru voi. Am cântat în multe locuri incredibile, dar acest concert din Havana va fi pentru noi un eveniment istoric. Sperăm că va fi la fel şi pentru voi. Vă mulţumim că ne-aţi primit în frumoasa voastră ţară. Sperăm să vă vedem pe toţi, pe 25 martie, pe stadionul Ciudad Deportiva”, au declarat rockerii britanici. 

Show-ul trupei britanice are loc în urma reluării relaţiilor diplomatice dintre Cuba şi Statele Unite. Preşedintele american Barack Obama a efectuat o vizită oficială în Cuba în această săptămână, iar Major Lazer, un nou proiect muzical al DJ-ului Diplo, a susţinut recent un concert la Havana. 

Chris Cornell, solistul trupei Soundgarden, a telefonat de curând membrilor trupei The Rolling Stones, cerându-le să transmită ”tuturor prietenilor” lor rugămintea de a susţine concerte în Cuba. Chris Cornell a cântat cu trupa Audioslave la Havana în 2005. 

”Mă gândeam de multe ori... că există trupe britanice şi australiene, care au vândut milioane şi milioane de discuri şi care pot să îşi permită să meargă să cânte în faţa acestui public (cubanez, n.r.) - cum se face că niciuna dintre aceste trupe nu a mers în Cuba? Apoi, am presupus că dacă noi am făcut asta, probabil în cele mai dificile circumstanţe, oamenii ne vor urma. Sunt oarecum surprins să constat că a a durat atât de mult”, a spus rockerul Chris Cornell.

Concertul trupei The Rolling Stones va fi un eveniment major în Cuba, al cărei guvern comunist a interzis în trecut piesele formaţiei britanice, considerând că acestea reprezentau ”o deviaţie ideologică”.

Show-ul formaţiei londoneze - care va fi probabil cel mai mare concert rock organizat vreodată în Cuba - a fost inclus în turneul pe care The Rolling Stones îl susţine în această perioadă în America Latină şi care era programat să se încheie cu un concert în Ciudad de Mexico, pe 17 martie. Va fi primul concert în aer liber susţinut în această ţară de o trupă rock britanică, a precizat agentul de presă al grupului The Rolling Stones. 

Trupa The Rolling Stones, înfiinţată la Londra în 1962, este una dintre cele mai iubite şi mai apreciate formaţii rock din lume. Pe parcursul unei cariere prestigioase, grupul britanic a lansat 29 albume de studio care s-au vândut în aproximativ 200 milioane de copii pe plan mondial. Formaţia a susţinut un concert şi în România, la Bucureşti, în 2007.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.