Trupa Eagles, o legendă a muzicii rock americane, se va reuni în 2017 cu ocazia a două concerte pe care le va susţine în cadrul unor festivaluri ce vor avea loc la New York şi Los Angeles, potrivit unor surse citate de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Membrii formaţiei americane au anunţat public că nu vor mai cânta niciodată împreună după decesul colegului lor Glenn Frey, care a murit în ianuarie 2016. De atunci, membrii supravieţuitori ai formaţiei americane s-au răzgândit şi se pare că vor susţine două concerte în acest an în cadrul festivalurilor Classic West şi Classic East.

”Trupa Eagles se va reuni pe scenă în 2017”, a dezvăluit o sursă, citată de contactmusic.com.

Aceeaşi sursă a negat zvonurile potrivit cărora reunirea formaţiei americane ar avea la bază o motivaţie financiară.

”Nu este o decizie pe care au luat-o uşor, însă sentimentele lor s-au schimbat în ultimele luni, iar ei ştiu că pe piaţă există o cerere uriaşă din partea fanilor care vor ca ei să se reunească. Niciunul dintre ei nu are nevoie de bani - vor să se asigure că show-urile vor respecta muzica grupului şi că acele concerte vor fi un tribut potrivit adus muzicii lor”, a spus aceeaşi sursă, citată de tabloidul britanic The Sun.

Trupa nu a luat deocamdată nicio decizie în legătură cu posibilitatea angajării unui solist care să îl înlocuiască pe Glenn Frey.

”Membrii supravieţuitori ai grupului analizează deocamdată chestiunea înlocuirii lui Glenn şi a purtat discuţii în secret cu mai mulţi solişti, însă are în vedere şi posibilitatea de a împărţi între ei versurile cântate de Glenn”, a adăugat aceeaşi sursă.

Potrivit presei internaţionale, formaţia americană va primi un onorariu de aproximativ 5 milioane de dolari pentru cele două concerte.

Don Henley, unul dintre membrii fondatori ai trupei, a spus că Eagles nu se va reuni niciodată, după ce formaţia americană a interpretat piesa ”Take It Easy” la gala de decernare a premiilor Grammy din 2016, ce a avut loc la câteva săptămâni după decesul lui Glenn Frey.

”A fost foarte dificil şi foarte emoţional. Am fost foarte aproape de a nu cânta. Însă acela a fost show-ul nostru de adio. Nu cred că ne veţi mai vedea cântând vreodată. Cred că acela a fost ultimul concert. A fost un adio potrivit”, a spus Don Henley.

Eagles, faimoasă pentru melodii precum "Hotel California”, "Take it Easy" şi "Desperado", este o formaţie rock din Statele Unite ale Americii formată în Los Angeles, în 1971 de Glenn Frey, Don Henley, Bernie Leadon şi Randy Meisner.  Cu cinci piese ajunse pe primul loc în topul american, şase premii Grammy, cinci American Music Awards şi şase albume pe primul loc în topul american, Eagles a fost una dintre cele mai de succes trupe rock din anii 1970. La sfârşitul secolului al XX-lea, două dintre albumele grupului, ”Their Greatest Hits (1971-1975)” şi ”Hotel California”, au fost incluse în topul 20 al celor mai bine vândute discuri din Statele Unite, potrivit Recording Industry Association of America.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.