Una dintre cele mai cunoscute trupe de rock alternativ din România, byron, lansează vineri un nou single de pe următorul album de studio „efemeride”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noua melodie byron "Cine sunt eu să mă opun" explorează tema meditaţiei şi a acceptării. Începând cu 5 octombrie byron pleacă în turneul naţional de promovare al noului album, iar pe 18 noiembrie cântă la Arenele Romane din Bucureşti.

„Cine sunt eu să mă opun" se poate asculta pe toate platformele de streaming: https://orcd.co/byron-cine, iar videoclipul oficial al piesei este disponibil pe canalul de YouTube al trupei: https://youtu.be/RpEfuaa5HB8.

Dan Byron, solistul trupei şi compozitorul piesei, a declarat că "Cine sunt eu să mă opun?" este încercarea mea de a descrie experienţa meditaţiei printr-un cântec. Contrar percepţiei generale, meditaţia nu implică un calm absolut, ci este o confruntare interioară continuă cu prezentul, trecutul şi viitorul. Este un exerciţiu de a fi atent şi de a accepta că, oricât am vrea să credem că ne controlăm viaţa şi că am înţeles nişte lucruri, existenţa noastră rămâne un miracol misterios şi incontrolabil, în faţa căruia nu putem rezista.’

Piesa deschide albumul ‘efemeride’ ce urmează să fie lansat oficial, pe toate reţelele de streaming,  pe 6 octombrie. Albumul este o colecţie de conversaţii pe care nu le purtăm, o privire directă în ochii omului din oglindă. Pe parcursul celor 10 piese, byron poartă ascultătorii într-o călătorie prin universul complex al gândurilor şi trăirilor de zi cu zi, al anxietăţilor şi întrebărilor existenţiale, toate împletite subtil cu un fir de speranţă şi unul de distors.

"efemeride" va beneficia de un turneu naţional de promovare şi va fi disponibil atât în format digital cât şi în format fizic, pe suport de CD şi vinil. 

Turneul de lansare va cuprinde următoarele concerte, alte date urmând să fie adaugate în scurt timp:
5 octombrie - Legend Pub - Iaşi
6 octombrie - Valhalla Pub - Bacău
7 octombrie - Art Rock - Suceava
8 octombrie - The Library Pub - Piatra Neamţ
13 octombrie – Form Space – Cluj
14 octombrie - Log Out- Baia Mare
27 octombrie - Time to Rock – Timişoara
28 octombrie – Klandestin Pub – Drobeta Turnu Severin
2 noiembrie - Rockstadt - Braşov
3 noiembrie - Soho Music Hall - Bistriţa
4 noiembrie - Oldies Pub - Sibiu
10 noiembrie  - Club Touche - Băicoi
18 noiembrie - Arenele Romane - Bucureşti
25 noiembrie - Daily Pub - Galaţi
Biletele pentru concerte sunt disponibile pe iabilet: https://byron.iabilet.ro/.

byron cântă rock cu influenţe diverse, s-au înfiinţat în 2006 şi au lansat de atunci 7 albume de studio şi trei DVD-uri live. Sunt obişnuiţi să cânte atât pe scene mari de festival în faţa a mii de spectatori, cât şi wireless, neamplificat, pentru o mână de oameni. Au filmat un concert în Salina Turda (la 100 de metri adâncime) pentru că era o provocare de neratat şi au compus coloana sonoră pentru un serial original HBO România. Din când în când fac concerte de improvizaţie 100% (seria Impromptu) şi în decembrie 2014 au filmat la Teatrul Naţional din Cluj concertul „Electric Marching Band” cu o fanfară militară şi un cor de elevi, a cărui lansare pe DVD a fost susţinută printr-un scurt turneu de proiecţii în cinematografe. Apoi a urmat albumul „Eternal Return”, care a fost înregistrat în High Resolution la Dublin în celebrele studiouri Windmill Lane şi masterizat la Londra la Abbey Road.

La sfârşitul lui 2019, byron au lansat albumul „nouă”, compus în totalitate în limba română. „nouă” este un album despre noi, despre România, dedicat nouă. Un carusel muzical cu 12 piese despre emigranţi dar şi despre noi, cei rămaşi acasă. Un album despre inconştientul colectiv, despre tăceri şi mersul nostru zilnic pe aţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.