Triumful „CODA”, remake al filmului francez „La Famille Bélier”, care a fost distribuit pe platforma de streaming Apple TV+, a fost umbrit de accesul de violenţă în direct al lui Will Smith.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Încercând să recucerească audienţa şi cinefilii care au lipsit de mai mulţi ani, cea de-a 94-a ediţie a premiilor Oscar a scris istorie mai presus de propriile aşteptări.

Gala de duminică a fost marcată de două evenimente majore: triumful filmului „CODA”, care a fost recompensat cu trei statuete Oscar din tot atâtea nominalizări, şi imaginea şocantă care va rămâne în memoria Academiei Americane de Film, cea în care Will Smith îl loveşte pe Chris Rock pe scenă, cu câteva minute înainte de a primi Oscarul pentru „cel mai bun actor” în „King Richard”. 

Susţinut de popularitatea şi entuziasmul modest al vedetelor sale cu deficienţe de auz, Marlee Matlin şi Troy Kotsur,„CODA” simbolizează dorinţa de mari sentimente ale votanţilor după doi ani de pandemie. Sobru, rece şi cerebral, „The Power Of The Dog” de la Netflix a fost penalizat de sistemul de vot la categoria principală. În ciuda celor 12 nominalizări, „The Power of the Dog” se mulţumeşte cu o singură statuetă, cea pentru „cel mai bun regizor”, acordată lui Jane Campion. 

În timp ce prezenta premiul pentru „cel mai bun lungmetraj documentar”, Chris Rock a glumit pe seama soţiei lui Will Smith, Jada Pinkett Smith, care s-a ras pe cap ca urmare a alopeciei de care suferă. El a făcut referire la filmul din 1997 „G.I. Jane” în care Demi Moore apare la fel. Pinkett Smith a vorbit deschis despre problemele pe care le are din cauza acestei boli. Smith a reacţionat la glumă urcând pe scenă şi pălmuindu-l pe Rock. S-a întors apoi la locul lui şi i-a strigat: „Nu pronunţa numele soţiei mele cu gura ta nenorocită”. 

Mulţi din sală au crezut iniţial că Smith se preface, că face parte din show. 

„Will Smith tocmai m-a lovit”, a spus Rock, uluit de ceea ce tocmai se întâmplase. „Wow, frate, a fost o glumă despre 'G.I. Jane'”., a spus Rock. 

Pe măsură ce gala - care a fost găzduită de Amy Schumer, Wanda Sykes şi Regina Hall - continua, aceasta s-a transformat în două spectacole în paralel. Pe scenă, segmentul In Memoriam a adus un omagiu unor legende de la Hollywood care au murit în ultimul an, inclusiv Sidney Poitier şi Betty White. Dar toţi ochii din interiorul Dolby Theater erau aţintiţi asupra lui Smith. La următoarea pauză publicitară, Denzel Washington a venit la masa lui să vorbească. Agenta lui Smith, Meredith O’Sullivan, s-a alătura şi ea. Deşi a dispărut la reluarea transmisiei, ea a reapărut la următoarele două pauze publicitare, vorbind cu el până când a venit rândul categoriei „cel mai bun actor”.

În restul serii, Smith a ţinut-o de mână pe soţia lui. Când Jane Campion a fost desemnată „cel mai bun regizor” câteva minute mai târziu pentru „The Power of the Dog”, Smith s-a ridicat şi a aplaudat, zâmbind forţat. Victoria lui Campion - ca a treia femeie care a triumfat vreodată în această categorie - nu a mai fost atât de specială pe cât ar fi trebuit în interiorul Dolby Theater, deoarece participanţii încă vorbeau despre incident, scrie Variety. 

La următoarea pauză publicitară, Nicole Kidman a venit la masa lui Smith şi l-a îmbrăţişat. Producătorul evenimentului, Will Packer, i-a spus şi el câteva cuvinte.

Când numele lui Smith a fost anunţat ulterior drept „cel mai bun actor” câştigător, el a fost ovaţionat cu reţinere. La finalul discursului său, unii actori s-au ridicat din nou, dar aplauzele au fost mai slabe. 

Spre deosebire de ceilalţi câştigători ai serii, Smith nu a răspuns la întrebări în sala de presă. S-a întors la masa lui, unde s-a îmbrăţişat cu Aunjanue Ellis şi a privit echipa „CODA” care a primit trofesul serii. 

Ceremonia din acest an a fost deja controversată din cauza deciziei producătorilor de a acorda opt categorii în afara transmisiei, iar apoi să îmbine momentele din acele discursuri în direct.

Hollywoodul a reacţionat pe reţelele de socializare, de la glume la mesaje sobre.

„Am crezut că este un spectacol grozav până când a luat o turnură ciudată, neaşteptată”, a spus Billy Eichner. 

Minnie Driver a reacţionat la momentul Smith/ Rock: „A fost profund personal. Eram cu toţii la curent cu... emoţiile care se accentuează. Sper cu adevărat că se vor remedia mai târziu. Este greu să urmăreşti durerea cuiva aşa”. 

„Sunt aşa de dezamăgit că Will Smith l-a jucat pe Muhammad Ali, dar nu a putut să-l pună la pământ pe Chris Rock”, a scris pe Twitter Michael Ian Black. 

„Să vă spun ceva, este o practică urâtă să urci pe scenă şi să ataci fizic un actor. Acum, cu toţii ne vom îngrijora 'cine va fi următorul Will Smith' în cluburile de comedie şi teatre”, a spus Kathy Griffin. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.