Majoritatea cuplurilor cu dare de mână din România îşi celebrează anul acesta iubirea în destinaţii de vacanţă exotice. 60% dintre îndrăgostiţii care au decis să se bucure de călătorii de Valentine`s Day şi Dragobete au ales Asia şi cele două destinaţii de top, Maldive şi Dubai. Costurile pentru un sejur de şapte zile pornesc de la 3.500 de euro de persoană. 20% dintre cupluri au ales city break-uri în Europa, în capitale precum Paris, Roma, Londra sau Barcelona, iar alţi 20% au ales să meargă la schi în Austria, Elveţia, Franţa, Italia sau chiar în România, la Poiana Braşov, arată datele furnizate de Nordis Travel, agenţie turoperatoare axată pe vacanţe tailor made.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cea mai scumpă vacanţă de Ziua Îndrăgostiţilor a costat 45.000 de euro şi a fost plătită de un cuplu care va petrece în Elveţia.

Peste 70% din rezervări au fost făcute last minute, cu cel mult trei săptămâni înainte, iar 80% dintre turişti au preferat să reducă durata vacanţei, de la 8-10 nopţi anul trecut, la 6-7 zile în acest an, fenomen constatat de reprezentanţii Nordis Travelîn special în cazul celor care merg la schi.

„O caracteristică a acestui început de an turistic este diferenţa mare de preţ, de până la 1.000 de euro, între pachetele achiziţionate din timp şi cele luate în ultimul moment”, a observat Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Astfel, pentru cei care şi-au planificat vacanţa de Valentine`s Day cel puţin dinainte de Sărbători, preţul a pornit de la 2.500 de euro de persoană, pentru opt nopţi de cazare şi bilet de avion, în timp ce vacanţele achiziţionate cu doar două-trei săptămâni înainte au avut preţuri începând de la 3.500 euro/persoană. Cei mai mulţi au ales să se bucure de surprize romantice, precum cine pe plajă, ori la marginea unor piscine private, decorate cu petale de trandafir. 

Parisul este cea mai scumpă destinaţie europeană de Ziua Îndrăgostiţilor, pachetele turistice începând de la 2.700 de euro/persoană cu includ bilet de avion, cazare la hotel de 4 stele, o plimbare pe Sena, bilete la Moulin Rouge şi cină romantică la un restaurant cu stele Michelin.

O altă destinaţie europeană aparte aleasă de îndrăgostiţii din România este Veneţia, mai ales că Valentine`s Day coincide cu Carnavalul de la Veneţia, perioada în care oraşul pluteşte în mister şi senzualitate. Tarifele încep de la 1200 de euro/persoană pentru patru nopţi de cazare, zbor cu avionul şi transfer la hotel. Roma, Londra şi Barcelona sunt şi ele în topul destinaţiilor preferate pentru city break-uri europene de Valentine s Day, cu preţuri şi servicii apropiate.

45.000 de euro, un sejur de vis în Elveţia

„Când vine vorba de persoana iubită, românii sunt mereu generoşi, lucru confirmat şi anul acesta, când am înregistrat un nou record pentru o vacanţă de Valentine`s Day”, mai spune Anca Drugan.

Este vorba despre o vacanţă-cadou în valoare de 45.000 euro. Cei doi îndrăgostiţi vor călători cu un private jet la Zurich, vor avea parte de transfer privat cu limuzina şi două nopţi de cazare la un hotel de 5 stele. În cele două zile, vor vizita Lindt Chocolate House şi un atelier particular de ceasuri, iar cina va fi servită într-o atmosferă romantică la un restaurant local. Vacanţa va continua cu o călătorie de vis spre St. Moriz, cu Glacier Express, iar acolo vor avea parte de un sejur de 5 zile, timp în care vor primi lecţii de schi. Pachetul include toate mesele, iar cinele vor fi servite într-un cadru romantic.

În ceea ce priveşte turismul intern, majoritatea cuplurilor au ales să meargă la schi în Poiana Braşov. Pachetele pentru două nopţi pornesc de la 390 de euro/persoană şi includ cazare într-un decor romantic, o şedinţă de masaj în cuplu şi acces la saună şi jacuzzi. Există şi cupluri care şi-au dorit să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor şi Dragobetele la malul mării, unde un pachet de două nopţi de cazare porneşte de la 224 euro/cameră dublă.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.